Διαδικτυακοί περιορισμοί στους Ολυμπιακούς
Ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι οι περιορισμοί που θα έχουν οι 70.000 εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη το απόγευμα. Τα social media θα διαχειρίζονται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών χωρίς σχετική άδεια.

Η Οργανωτική Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι «αν και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη των Αγώνων μέσω του διαδικτύου», δεν πρόκειται να αφήσει ανεξέλεγκτη τη χρήση των social media, όσων αφορά στο υλικό που θα «ανεβαίνει» σε αυτά.
Συγκεκριμένα, ζητείται από τους εθελοντές και τους απλούς φιλάθλους να μη δίνουν πληροφορίες για την ακριβή θέση τους στις σχετικές εφαρμογές, αλλά και να μην κάνουν αναφορές για το ποιοι αθλητές ή διάσημοι βρίσκονται εκεί.
Ταυτόχρονα, όποιο βίντεο ή ηχητικό υλικό «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο ή στα social media θα αφαιρείται, εάν δεν έχει εξασφαλιστεί ειδική άδεια. Δεν θα επιτρέπεται, επίσης, να αναρτώνται ειδήσεις, για τις οποίες η πληροφόρηση προέρχεται από τα …παρασκήνια στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι εθελοντές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα σχόλια από τους Άγγλους πολίτες στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα αρνητικά.






















