Ανασκόπηση 2011: Καλύτερος προπονητής

Το 2011 βαδίζει προς τον …πάγκο και είναι έτοιμο να δώσει τη θέση του στο 2012, στον …αγωνιστικό χώρο. Το www.england365.gr σας καλεί να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να ψηφίσετε τι ξεχώρισε στη χρονιά που φεύγει. Μετά την ψηφοφορία για την καλύτερη ομάδα, σειρά παίρνει ο καλύτερος προπονητής.



Ανασκόπηση 2011: Καλύτερος προπονητής

Από τις 23 Δεκεμβρίου, έως το τέλος του έτους, διαφορετικές κατηγορίες είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε αυτός και αυτούς που διέπρεψαν. Αλλά και που απογοήτευσαν.

Σήμερα, Κυριακή, συνεχίζουμε με τον καλύτερο προπονητή του 2011.

Δείτε περισσότερα στο poll του www.england365.gr

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Το να κλείνει 25 χρόνια στον πάγκο μιας ομάδας είναι από μόνο του κατόρθωμα. Το να έχει αναγεννήσει μια ομάδα και να της έχει αλλάξει την ιστορία είναι κάτι που «φλερτάρει» με το μύθο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε τη Γιουνάιτεντ να περηφανεύεται για τα πρωταθλήματά της, κατακτώντας ακόμη ένα και βάζοντας πλώρη για το 20ο. Μέσα σε όλα αυτά, ακόμη ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ακόμη ένα καλοκαίρι που με τις γνωστές του …αλχημείες άλλαξε τα πρόσωπα στην ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων».

Κένι Νταλγκλίς: Αν –ημερολογιακά- το 2011πρέπει να ταυτιστεί με κάτι αυτός είναι ο Κένι Νταλγκλίς. Ήρθε στην «αυγή» του έτους και έφερε ξανά τα χαμόγελα σε παίκτες και φιλάθλους στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στο «γκελ» που κάνει το όνομά του, αλλά με τη διοίκηση σχεδίασαν τη μεταγραφική πολιτική των «κόκκινων», αλλάζοντας τη φυσιογνωμία του συλλόγου.

Χάρι Ρέντναπ: Η Τότεναμ και πάλι στα ψηλά της βαθμολογίας, η Τότεναμ και πάλι κερδίζει φιλάθλους. Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων και καλού ποδοσφαίρου έκανε ελκυστικό το …ποδοσφαιρικό Β. Λονδίνο και ο «αρχιτέκτονας» του οικοδομήματος των «πετεινών» ετοιμάζεται να σχεδιάσει και το αντίστοιχο της εθνικής Αγγλίας, αφού είναι το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «τριών λιονταριών».

Αρσέν Βενγκέρ: Είτε με θετικό τρόπο, είτε με αρνητικό, σίγουρα ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Ο Αλσατός τεχνικός πέρασε ένα κολασμένο καλοκαίρι, βλέποντας τα …πρωτοπαλίκαρά του να αποχωρούν από το «Έμιρεϊτς», και επιδόθηκε σε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν. Να χτίσει ακόμη μια νέα φουρνιά παικτών για την Άρσεναλ.

Τόνι Πιούλις: Από την Τσάμπιονσιπ στην καθιέρωση στην Πρέμιερ, και από την καθιέρωση σε τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Και από εκεί ακόμη πιο ψηλά. Στην Ευρώπη! Η Στόουκ με …γοργά και σταθερά βήματα κατάφερε όλα τα παραπάνω. Και το αποτέλεσμα φέρει φαρδιά-πλατιά μια υπογραφή. Αυτή του Τόνι Πιούλις.