Ανασκόπηση 2011: Καλύτερη ομάδα

Το 2011 βαδίζει προς τον …πάγκο και είναι έτοιμο να δώσει τη θέση του στο 2012, στον …αγωνιστικό χώρο. Το www.england365.gr σας καλεί να φρεσκάρετε τη μνήμη σας και να ψηφίσετε τι ξεχώρισε στη χρονιά που φεύγει. Μετά την ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη, σειρά παίρνει η καλύτερη ομάδα!  



Ανασκόπηση 2011: Καλύτερη ομάδα

Από τις 23 Δεκεμβρίου, έως και το τέλος του έτους, διαφορετικές κατηγορίες θα είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε αυτόν και αυτούς που διέπρεψαν. Αλλά και που απογοήτευσαν.

Σήμερα, Σάββατο, συνεχίζουμε με την καλύτερη ομάδα του 2011.

Δείτε περισσότερα στο poll τουwww.england365.gr

Μάντσεστερ Σίτι: Περιττές οι συστάσεις; Ίσως… Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια μέσα στο 2011, αφού έγινε η κάτοχος του Κυπέλλου Αγγλίας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Η κατάληψη της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η κορυφή στην τρέχουσα σεζόν, σηματοδοτούν το απερχόμενο έτος για τους «πολίτες»!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το γεγονός πως είναι πλέον η πιο πετυχημένη ομάδα της Αγγλίας, μιλάει από μόνο του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ την περσινή περίοδο, ξεπέρασε τα 18 πρωταθλήματα της Λίβερπουλ και πλέον είναι αυτή που σέρνει τον… χορό! Έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το τελευταίο μισό του χρόνο μπορεί να χαρακτηριστεί έως και… καταστροφικό, μετά τον διασυρμό (6-1) από τη Σίτι, τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τους πολλούς τραυματισμούς παικτών.

Τσέλσι: Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε σταθερή απόδοση μέσα στο έτος που σε λίγες μέρες αποχωρεί και αφήνει τη θέση του στο 2012. Η Τσέλσι έδινε τη δική της μάχη τόσο στην περσινή σεζόν, όσο και στην τρέχουσα, αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα, είδε τον Κάρλο Αντσελότι να φεύγει και τον Αντρέ Βίλας – Μπόας να τον διαδέχεται και πλέον, η προσπάθειά της στο πρωτάθλημα έγκειται στη μείωση της διαφοράς από την κορυφή. Στην Ευρώπη πάντως, το έχει ακόμη…

Λίβερπουλ: Η απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 είναι το μοναδικό στοιχείο που «τσαλακώνει» την εικόνα της ομάδας μέσα στο έτος. Οι «κόκκινοι» από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, όταν και ανέλαβε ο Κένι Νταλγκλίς, είναι μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται και παρουσιάζει ολοένα και καλύτερο πρόσωπο. Δεν λείπουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και στα αποτελέσματα, αλλά ο «King Kenny» μόνο ως… απόλυτος αναμορφωτής μπορεί να χαρακτηριστεί, παίρνοντας την ομάδα από τα χέρια του Ρόι Χότζον και αφού πρώτα την έσωσε από τον υποβιβασμό την περσινή σεζόν, την οδηγεί όλο και πιο ψηλά.

Άρσεναλ: Ένας μήνας την κατέστρεψε. Αλλά οι υπόλοιποι και ειδικά προς το τέλος του έτους, την έφτιαξαν. Ο Φεβρουάριος του 2011 ξυπνάει μόνο άσχημες μνήμες στους φίλους της Άρσεναλ που είδαν την ομάδα τους να χάνει το Λιγκ Καπ από τη Μπέρμιγχαμ, να αποκλείεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και να χάνει και την κούρσα του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι, οι αποχωρήσεις των Φάμπρεγας και Νασρί στην καταδίκαζαν σε αποτυχία, ωστόσο, αφού πέρασαν οι δύσκολες στιγμές, μέσα στις οποίες και η πιο βαριά ήττα (8-2) στην ιστορία των αναμετρήσεων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι κατάλαβε γιατί φοράει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Παίρνει τους «κανονιέρηδες» από το χέρι και το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό. 

TAGS: