Δεν μπορούσε να χαλάσει η γιορτή

Δεν είναι το ωραιότερο πράγμα να συμπληρώνεις 125 χρόνια ζωής και να μην ολοκληρώνεις τη γιορτινή μέρα χωρίς νίκη. Ευτυχώς, η προχθεσινή μέρα εξελίχθηκε ιδανικά, με την Αρσεναλ να επικρατεί με 1-0 της Εβερτον και να βάζει το κερασάκι στη τούρτα σε μία ιστορική ημέρα για την οικογένεια των Λονδρέζων. Βέβαια, έπρεπε να γίνουμε και πάλι καρδιακοί για να πανηγυρίσουμε τη πολυπόθητη αυτή νίκη.



Δεν μπορούσε να χαλάσει η γιορτή

(κείμενο αναγνώστη)

Η ομάδα έχασε ξανά τεράστιες ευκαιρίες για να τελειώσει από νωρίς τον αγώνα με τους Γουόλκοτ και Ράμσει να σπαταλούν φάσεις με το τσουβάλι. Η άμυνα με τέσσερις σέντερ μπακ (!) περισσότερο βοήθησε, παρά δυσκόλεψε το έργο των ''κανονιέρηδων'' αφού η Εβερτον δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Πολύ καλό ματς από τον Βερμάελεν ο οποίος εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα ανέβαινε και μπροστά βοηθώντας τον -κακό χθες- Ζερβίνιο ενώ και ο Κοσιέλνι δεν είχε προβλήματα με τον Σαχά. Στη μεσαία γραμμή, Σονγκ και Αρτέτα δημιουργούσαν με αποτέλεσμα η λειτουργία να είναι καλή εκτός από κάποια νεκρά διαστήματα. 

Ωστόσο, η Εβερτον κράτησε με ''νύχια και με δόντια'' το 0-0 ευελπιστώντας σε ένα γκολ με αντεπίθεση, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν αγωνιζόμενη με μεγάλους αντιπάλους. Ο χρόνος περνούσε, η Αρσεναλ δεν σκόραρε και το κοινό άρχισε τη μουρμούρα αλλά ο μεγάλος Ολλανδός ήταν και πάλι εκεί! Ο Βαν Πέρσι, υπό το βλέμμα του δασκάλου του Τιερί Ανρί, έδωσε ξανά τη λύση στην ομάδα του σκοράροντας με φανταστικό τρόπο δίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη που ανεβάζει τους ''Γκάνερς'' στη 4η θέση της βαθμολογίας.

Υ.Γ: Πολύ μεγάλο παιχνίδι το σημερινό ανάμεσα στη Τσέλσι και τη Σίτι. Νομίζω οτι με νίκη, οι Πολίτες αποκτούν τεράστιο προβάδισμα για τον τίτλο αλλά και καλή ψυχολογία για το επόμενο ματς με την ¶ρσεναλ στο Μάντσεστερ.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ

 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)