Απέτρεψε μια... θλιβερή Κυριακή με δυο γκολ στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ στο τρομερό 4-4 με τη Βίλα στο Ολντ Τράφορντ!
Παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, μεν, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε ξανά αντίδραση! Κι ας μην ήταν αρκετή! Ωστόσο, αποσόβησε μια κάκιστη ήττα από την Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ», με γκολ στο 92' και το 97' για το τρομερό 4-4 απέναντι σε πανάξιους και μαχητικότατους Villans!

Η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα για τη 10η αγωνιστική της Premier League, σε ένα ματς… θρίλερ, που έληξε ισόπαλο με 4-4 χάρη στα τέρματα των Ζίρκζεϊ και Ντόργκου για τους γηπεδούχους στο 92' και το 97!
Οι Villans είχαν προηγηθεί δύο φορές, με δύο τέρματα διαφορά, αλλά στο φινάλε ο Έμερι αποχώρησε εκνευρισμένος από τον πάγκο του βλέποντας την τρομερή κατάληξη του παιχνιδιού.
Η ομάδα του Μάντσεστερ κλείνει τη 10η «στροφή» στη ζώνη του υποβιβασμού και τη 18η θέση, βιώνοντας κάκιστες μέρες, για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια!
Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιχείρησαν να καταφέρουν ό,τι και απέναντι στη Ρόμα, ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-0, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν μόνο την ισοπαλία.
Η κακή αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε, καθώς από την έναρξη του αγώνα της στο Champions League απέναντι στην Κόμο, η ομάδα του Μάικλ Κάρικ έχει δεχθεί 13 γκολ σε διάστημα μόλις 380 λεπτών.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν απόλυτα την ομάδα την ομάδα του Μάντσεστερ, καθώς μόλις στο 2' ο Άλισον άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζάκσον εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Λάμενς για το 0-2.
Η Γιουνάιτεντ αντέδρασε, αφού κέρδισε πέναλτι με τον Κούνια και ο Μπρούνο Φερνάντες μείωσε από την άσπρη βούλα στο 15ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την πίεσή τους, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Σουζούκι κράτησε προσωρινά το προβάδισμα της Βίλα.
Τελικά, στο 44', ο πρώην παίκτης των «βίλανς», Γιούρι Τίλεμανς, με δυνατό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 2-2.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, στα πρώτα δύο λεπτά ο Άλισον κέρδισε πέναλτι και ο ΜακΓκιν ευστόχησε από τα 11 μέτρα, διαμορφώνοντας το 3-2 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 53ο λεπτό, και πάλι η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Γκορέτσκα να ευστοχεί σε κενή εστία, μετά από μία «αναμπουμπούλα» στην περιοχή της Γιουνάιτεντ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Μέισον Μάουντ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 87'. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο ήρθε η ώρα της… αντεπίθεσης. Ο Ζίρκζι μείωσε στο 90+2' και ο Ντόργκου, έξι λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Σουζούκι σε εκτέλεση κόρνερ, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 4-4!
Με το αποτέλεσμα αυτό, η Γιουνάιτεντ «βυθίστηκε» στη 18η θέση του πρωταθλήματος και η καρέκλα του Μάικλ Κάρικ φαίνεται πως συνεχίζει να «τρίζει» για τα καλά, αφού πλέον η ομάδα του έχει πάρει μόλις μία νίκη στη φετινή Premier League και αυτή ήταν τη 2η αγωνιστική απέναντι στην Ίπσουιτς, τον Αύγουστο!
Χρήστος Μαυρίδης

























