Η Μπράιτον σκοράρει σαν… πρωταθλήτρια και η Opta της δίνει δικαίωμα στο όνειρο!

Μία Μπράιτον να την ευχαριστιούνται οι φίλοι της έχει χτίσει στη νότια ακτή ο Φάμπιαν Χούρτζελερ, με τη φετινή έναρξη των «γλάρων» στη σεζόν να μοιάζει με συλλόγου που κυνηγάει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γερμανού σκοράρει ακατάπαυστα, βρίσκεται στο ευρωπαϊκό… βάθρο των γκολ στη διακοπή των εθνικών και διατηρεί τις πιθανότητές της για κατάκτηση της Premier League, έστω και αν αυτές είναι μικρές.



Η Μπράιτον σκοράρει σαν… πρωταθλήτρια και η Opta της δίνει δικαίωμα στο όνειρο!

Η Μπράιτον έχει μετατραπεί σε συνώνυμο των… τερμάτων φέτος, τουλάχιστον σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, με την ομάδα του Φάμπιαν Χούρτζελερ να σημειώνει τα περισσότερα από κάθε άλλη στην Premier League, και να είναι ανάμεσα σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενόσω βρίσκεται και στο κάδρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 Μόνο Μπαρτσελόνα και Μπάγερν πάνω από τους «γλάρους»

Για την ακρίβεια, η Μπράιτον έχει βρει δίχτυα 16 φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 3,2 τέρματα ανά παιχνίδι, επίδοση που δεν είναι απλώς η καλύτερη στην Αγγλία, αλλά την τοποθετεί στην 3η θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης!

Μονάχα η Μπαρτσελόνα, με 4,43 γκολ ανά ματς, και η Μπάγερν Μονάχου, με 3,5, βρίσκονται πάνω από το σύνολο του Χούρτζελερ, αφήνοντας τις Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ να βλέπουν αυτήν τη στιγμή την… πλάτη του

Και όλα αυτά σε μία χρονιά που οι «γλάροι» έχασαν τον βασικό τους επιθετικό, Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος μετακόμισε στην Τσέλσι, με τον Μπάμπη Κωστούλα να παίρνει επιτυχώς τη σκυτάλη, με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο πρωτάθλημα.

Πάνω από το… μισό «Big-6» για τον τίτλο!

Και αν η 3η θέση στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα προκαλεί εντύπωση, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το πού τοποθετεί η Opta την Μπράιτον στη μάχη της Premier League.

Οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου για την ομάδα της νότιας ακτής βρίσκονται στο 4,15%, με μόνο τις Άρσεναλ (43,65%), Μάντσεστερ Σίτι (39,76%) και Λίβερπουλ (5,71%) να έχουν υψηλότερο ποσοστό.

Μικρό; Σίγουρα. Αμελητέο, όμως, όχι.

Ειδικά από τη στιγμή που η Μπράιτον βρίσκεται πάνω από την Τσέλσι του 0,95%, αλλά και από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή στη λάθος μεριά του βαθμολογικού πίνακα.

Πάνω, δηλαδή, από το μισό παραδοσιακό «Big Six» της χώρας, μετά τις πρώτες πέντε «στροφές».

Προφανώς, ο δρόμος μέχρι τον Μάιο είναι τεράστιος και κανείς στη νότια ακτή δεν μπορεί να μιλά για πρωτάθλημα. Αν, όμως, η Μπράιτον συνεχίσει να σκοράρει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε ίσως οι «γλάροι» να μας αναγκάσουν να τους συνηθίσουμε για αρκετό καιρό ακόμη εκεί… ψηλά.

Μιχάλης Κεφάλας