Η Σίτι κάνει… συλλογή από «ντριμπλέρ», και «τρομοκρατεί» τους αμυντικούς της Premier League!
Ο Ίλιμαν Εντιαγιέ έγινε την τελευταία μέρα των μεταγραφών παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, και μετακόμισε στο «Έτιχαντ» για να βρει εκεί δύο ακόμα δύο κορυφαίους «ντριμπλέρ» της Premier League, όσον αφορά τα επιτυχημένα… περάσματα αντιπάλων.

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Εντιαγιέ, μετά την απόφαση παραμονής του Κόντι Χάκπο στο «Άνφιλντ», και φαίνεται να κάνει «συλλογή» από παίκτες με εντυπωσιακά νούμερα σε επιτυχημένες ντρίπλες, με τον Ζερεμί Ντοκού να είναι ο ηγέτης της σχετικής λίστας της Premier League.
Σύμφωνα με την Opta, λοιπόν, ο Βέλγος είναι στην κορυφή του πίνακα που αφορά τις πετυχημένες ντρίπλες αντιπάλων τις τελευταίες τρεις σεζόν με 191, με τον νεοαποκτηθέντα Εντιαγιέ να είναι τρίτος με 143 στο ίδιο χρονικό διάστημα με τη φανέλα της Έβερτον.
Τέταρτος βρίσκεται ο Αντουάν Σεμένιο των Μπόρνμουθ και Σίτι με 132 περάσματα τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι «πολίτες» λοιπόν, έχουν συγκεντρώσει τρεις από τους τέσσερις κορυφαίους σε απόλυτο αριθμό ντριπλών στην κατηγορία, και με το σύστημα του Έντσο Μαρέσκα να φημίζεται για την ελευθερία που προσφέρει στους επιθετικούς του, το έδαφος φαίνεται πρόσφορο για να συνεχίσει η τριάδα στο… βιολί της και φέτος.
Για την ιστορία, δεύτερος είναι ο Μοχάμεντ Κούντους, που με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και της Τότεναμ έφτιαξε τοπ όνομά του ως πολύ ικανός «ντριπλέρ», και το γεγονός ότι έχασε όλη την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμού κάνει το επίτευγμα αυτό ακόμα πιο σημαντικό.
3 - Three of the four players to complete the most take-ons in the Premier League in the last three seasons now play for Manchester City:
— OptaJoe (@OptaJoe) September 2, 2026
1st - Jérémy Doku (191)
3rd - Iliman Ndiaye (143)
4th - Antoine Semenyo (132)
Intimidating. pic.twitter.com/XHwB7Bal2W
Μιχάλης Κεφάλας
























