Η Σκωτία στους δρόμους: Γκολ, νίκη και πρώτη θέση στον όμιλο απέναντι σε Βραζιλία και Μαρόκο!
Μία τεράστια νίκη, ένα ιστορικό αποτέλεσμα, ένα σκορ που τη «βόλεψε» και όλη η Σκωτία είναι στους δρόμους! Φρόντισε για αυτό ο ΜακΓκίν, που έκρινε την αναμέτρηση στο ματς με την Αϊτή, αλλά και το 1-1 στο Βραζιλία – Μαρόκο, που έστειλε την ομάδα του Στιβ Κλαρκ στην κορυφή του 3ου ομίλου. Ονειρεύεται, το πιστεύει, παίζει όλη τη «ζωή» της στο Μουντιάλ, στη 2η αγωνιστική, απέναντι στο Μαρόκο!

Η Σκωτία νίκησε με 1-0 την Αϊτή με γκολ του ΜακΓκίν για την πρώτη αγωνιστική του Γ’ ομίλου στο Μουντιάλ 2026 και πήρε κεφάλι στον όμιλο, εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Βραζιλίας απέναντι στο Μαρόκο. Ένα τεράστιο βράδυ για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ, που σκόραρε και κέρδισε σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, βγάζοντας στους δρόμους όλον τον κόσμο της!
Ένα γκολ ήταν αρκετό για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που πήραν τους τρεις βαθμούς και θα παλέψουν – κατά σειρά – με Μαρόκο και Βραζιλία, με στόχο να προκριθούν για πρώτη φορά σε νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά από την αρχή, με τη μπάλα να πηγαίνει από τη μία πλευρά στην άλλη με υψηλό ρυθμό. Οι Σκωτσέζοι πήραν προβάδισμα στα μισά του πρώτου μέρους και έκτοτε διαχειρίστηκαν άρτια το αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι Γρεναδιέροι πάλεψαν όσο μπορούσαν για την ισοφάριση, αλλά οι αρκετές ευκαιρίες και τα πολλαπλά πατήματα στην περιοχή δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.
Το σύνολο του Κλαρκ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον ΜακΤόμινεϊ., αλλά ο ΜακΓκιν έδωσε τη λύση περίπου 10 λεπτά αργότερα. Ο 31χρονος μέσος με ένα σουτ με το κακό του πόδι άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό και έβαλε την ομάδα του σε τροχιά νίκης. Έτσι, έγινε ο γηραιότερος Σκωτσέζος που σκοράρει σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Κένι Νταλγκλίς.
Ο Πιερό είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-1 στο 85′ αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πιο δίπλα από το δοκάρι και κάπου εκεί έσβησε το όνειρο για την ομάδα του Σεμπαστιάν Μινέ!
JOHN MCGINNNNNNNNN!!!!!!!
— RonFCB (@khokannaskar78) June 14, 2026
WHAT A GOAL FOR SCOTLAND!🏴🔥 pic.twitter.com/fXpmF6eFNl






















