Ολοζώντανη για την Ευρώπη με... δώρα η Μπρέντφορντ, ισοπαλία γοήτρου για τη Γουλβς
Με γκολ του Ουατάρα στο 88' σε ένα απόγευμα που πήγε να τα... γκρεμίσει όλα σχετικά με τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής θέσης για την επόμενη σεζόν, η Μπρέντφορντ πήρε σημαντικό βαθμό με το 2-2 απέναντι στην αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας. Έκαναν τεράστια δώρα στους «bees» οι Σάντερλαντ και Λιντς απέναντι σε Έβερτον και Μπράιτον. Στο 1-1 τελείωσε και το ματς της υποβιβασμένης Γουλβς κόντρα στη Φούλαμ.

Η Μπρέντφορντ ήταν εκείνη που «καίγεται» σε αυτά τα τελευταία ματς της σεζόν ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρεθεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, αλλά η Κρίσταλ Πάλας ήταν εκείνη που έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο.
Οι φιναλίστ του Conference League προηγήθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαρ στο 6ο λεπτό, είχαν δυο δοκάρια, ήταν πρώτοι σε διεκδικήσεις, μονομαχίες, είχαν τον έλεγχο, αλλά ισοφαρίστηκαν με τρομερή δόση τύχης από τους «bees». Ο Ουατάρα δεν κατάλαβε στο 40' πώς σκόραρε, αφού η μπάλα απλά κόντραρε πάνω του για το 1-1. Το σύνολο του Άντριους διεκδικεί την 8η θέση που μπορεί να δώσει θέση στο επόμενο Conference League, αλλά η ομάδα που έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης για φέτος βρήκε ξανά τρόπο να μπει μπροστά στο σκορ.
Στο 52' και με την άμυνα της Μπρέντφορντ ευάλωτη κι αδύναμη, ο Γουόρτον κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 των «αετών» που μετρούν αντίστροφα για τη Λειψία και το ματς με την Ράγιο... Παρ' όλα αυτά, είχαν τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα για να πάρουν και τη νίκη απέναντι στους «bees» κι ας είχαν οι τελευταίοι, θεωρητικά, μεγαλύτερο κίνητρο... Αυτό, όμως, βγήκε στην επιφάνεια στο φινάλε για τον χρυσό βαθμό - λόγω και της ήττας της Έβερτον από τη Σάντερλαντ - με τον Ουατάρα στο 88' με κεφαλιά να γράφει το τελικό 2-2.
Στο άδειο Μολινό με τη Γουλβς να μην έχει τη στήριξη του κόσμου της μετά τον υποβιβασμό που έχει έρθει από καιρό, η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς , ο οποίος έχει δώσει το σύνθημα για τεράστιες αλλαγές τη νέα σεζόν, προηγήθηκε με το μακρινό σουτ του Ματέους Μανέ στο 25ο λεπτό.
Η απάντηση από πλευράς cottagers ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από την άσπρη βούλα με τον Ρόμπινσον για το 1-1. Οι «λύκοι» δέχθηκαν την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα και το σημείο ήταν τέτοιο που με την αποχώρηση για τ' αποδυτήρια, τους βοήθησε να μην το πάρουν... βαριά και να βγουν πιο βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα είχαν και δοκάρι οι γηπεδούχοι, που πέρασαν και δύσκολες στιγμές, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.
Κώστας Ζάλιαρης






















