Έκανε «νταμπλ» στα Κύπελλα η Σίτι, «ζωντανό» το… τρεμπλ, αρκούσε η απίθανη έμπνευση του Σεμένιο!
Ορισμένους ποδοσφαιριστές τους αποκτάς για μερικά μεγάλα ματς. Για εμπνεύσεις. Για στιγμές. Διότι ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Και ο Σεμένιο το απέδειξε στον απόλυτο βαθμό. Πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ στο «Wembley», στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και η Μάντσεστερ Σίτι κατακτά και αυτό το τρόπαιο, μετά το Λιγκ Καπ, ξανά χωρίς να δεχθεί γκολ σε αυτό το γήπεδο. Οκτώ, πλέον, κατακτήσεις οι «πολίτες», τρεις ο Πεπ, «ισοφάρισαν» τρεις ομάδες και είναι ακόμη… ζωντανό το εγχώριο τρεμπλ!

Και κάπου εδώ, το 8ο FA Cup στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι είναι γεγονός. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τα κατάφερε ξανά, πήρε «ρεβάνς» από τον… εαυτό του για τον χαμένο περσινό τελικό, επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 και βρίσκεται στην κορυφή του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία.
Μία στιγμή ήταν αρκετή για να «ξεκλειδώσει» το ματς και αυτήν έμελλε να την προσφέρει ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε όλη τη σεζόν της ομάδας του, από την στιγμή της απόκτησής του και έπειτα. Ο λόγος για τον Σεμένιο, ο οποίος κάνει τη διαφορά με τους «πολίτες» και αυτός ήταν που διαμόρφωσε το τελικό 1-0, με το γκολ του στο 70ο λεπτό!
Πώς, όμως, φτάσαμε στη δεύτερη κατάκτηση τίτλου για τη Μάντσεστερ Σίτι στη σεζόν, μετά από αυτήν του Λιγκ Καπ απέναντι στην Άρσεναλ; Επρόκειτο για δύο εντελώς διαφορετικά ματς. Η Άρσεναλ ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, η Τσέλσι του ΜακΦάρλαν προσπάθησε πολύ και μπορούσε να βρει γκολ, σε όλη τη διάρκεια του ματς.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε, αλλά περιόρισε τη Μάντσεστερ Σίτι, με τη μοναδική καλή στιγμή να ανήκει στον Χάαλαντ, που σκόραρε, είδε το γκολ του να ακυρώνεται και δεν «έσπασε» την «κατάρα» του Wembley.
Ωστόσο, η Τσέλσι δεν επηρεάστηκε, μπήκε καλύτερα και στην «επανάληψη» και έκανε τον Τράφορντ να ανησυχήσει αρκετές φορές, κυρίως μέσα από στατικές φάσεις.
Εκεί, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την κίνηση – ματ. Έβγαλε τον Ρόδρι, έβαλε στο ματς τον Κόβασιτς, επήλθε μία ισορροπία στη μεσαία γραμμή και 10 λεπτά μετά, ήρθε το γκολ – ποίημα του Σεμένιο με τακουνάκι.
Ασίστ ο Χάαλαντ, απίθανο τελείωμα ο Σεμένιο και έκτοτε, η Μάντσεστερ Σίτι έπρεπε απλώς να διαχειριστεί την κατάσταση.
Λίγο έλειψε να ισοφαρίσει γρήγορα η Τσέλσι με τον Έντσο Φερνάντες, λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 η Μάντσεστερ Σίτι με τον Ο’ Ράιλι, τον Καϊσέδο και τον Χάαλαντ, αλλά τελικά, το 1-0 αρκούσε.
Έμεινε ως το τέλος, η 8η κατάκτηση των «πολιτών» είναι γεγονός, ο Πεπ φτάνει τις τρεις στο Κύπελλο Αγγλίας και η Μάντσεστερ Σίτι «πιάνει» στην σχετική λίστα τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και φυσικά, την Τσέλσι, που έχασε την ευκαιρία να φτάσει τις εννέα και να είναι μόνη – 3η, πίσω από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Δημήτρης Μανάκος






















