Η νίκη είναι… νίκη, η Άρσεναλ πανηγυρίζει, αλλά δεν σκόραρε πολύ και έχασε δύο παίκτες!
Έπρεπε να κερδίσει. Ήταν υποχρεωμένη να το κάνει. Και τα κατάφερε, έστω και αν αγχώθηκε πολύ η Άρσεναλ. Σκόραρε νωρίς με φοβερό γκολ του Έζε, είχε το μομέντουμ, δεν το εκμεταλλεύτηκε ιδιαίτερα και επέλεξε κυρίως να κρατήσει το 1-0. Το ζητούμενο ήρθε, η νίκη ήταν αυτοσκοπός και ο πρώτος από τους πέντε «τελικούς» για τον Αρτέτα περνά επιτυχημένα. Θα μπορούσαν να ψάξουν πιο «θερμά» και δεύτερο τέρμα οι «κανονιέρηδες», που έχασαν και δύο βασικούς ποδοσφαιριστές τους με τραυματισμούς…

Πέντε «τελικοί». Αυτό απέμενε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ, για την 34η αγωνιστική της Premier League, με τον Μικέλ Αρτέτα να βλέπει την ομάδα του να παίρνει τον πρώτο, έστω και με το μικρότερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν από νωρίς, είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν περισσότερο, ξεκίνησαν να αγχώνονται και προτίμησαν να διατηρήσουν το 1-0 ως το τέλος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιστρέφουν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι και ένα γκολ παραπάνω στη διαφορά τερμάτων.
Τι συνέβη, ωστόσο, και φτάσαμε σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα; Αρχικά, η Άρσεναλ πρέπει να αγχώνεται για δύο ποδοσφαιριστές της. Έχασε τον Έζε, έχασε και τον Χάβερτς, αμφότερες περιπτώσεις προβληματίζουν, αλλά ο δεύτερος αποχώρησε στα αποδυτήρια.
Ο Γερμανός, μάλιστα, με δική του πάσα, έδωσε στον Έζε τη δυνατότητα να σουτάρει στο 9’ και να ανοίξει το σκορ, ύστερα από φοβερή «κομπίνα» των γηπεδούχων.
Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, απείλησε ξανά με τον ίδιο παίκτη και τον Μαντουέκε, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.
Και αφού αυτό δεν συνέβη νωρίς, επέλεξε να «σβήσει» το ματς στο δεύτερο μέρος, να επιτεθεί συνετά και να κοιτάξει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.
Το πέτυχε, αλλά καρδιοχτύπησε. Είχε μεγάλη ευκαιρία η φιλοξενούμενη στο 81΄, με τον Γουϊσά να πλασάρει ψηλά από πλεονεκτική θέση, ενώ δύο λεπτά απείλησε και ο Μπερν με κεφαλιά.
Έκτοτε, η Άρσεναλ συνήλθε και από το 73’ και έπειτα, είχε τις στιγμές της. Ο Σάκα, που επέστρεψε, κατέγραψε την πρώτη τελική, ακολούθησε ο Έντεγκααρντ, που ανάγκασε τον Πόουπ σε μεγάλη επέμβαση στο 87’.
Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε, οι «κανονιέρηδες» συμβιβάζονται με την επικράτηση, αποκτούν ξανά ψυχολογικό προβάδισμα και αναμένουν τι μέλλει γενέσθαι με τους δύο ποδοσφαιριστές που έχασαν στη διάρκεια της συνάντησης.
Δημήτρης Μανάκος






















