Η Άρσεναλ βάζει… τρικλοποδιά στον εαυτό της: Όσες ήττες είχε σε 50 ματς, τις έκανε σε μόλις έξι!
Η Άρσεναλ διανύει από τον Αύγουστο μια σχεδόν… τέλεια σεζόν. Πρώτη, αήττητη στο Champions League, στην πρώτη θέση της Premier League, αλλά και παρούσα τόσο στο Λιγκ Καπ, όσο και στο FA Cup. Όλα έδειχναν πως θα κυνηγήσει όλα τα τρόπαια. Ο τελευταίος ενάμισης μήνας βέβαια, άλλαξε πολλά, καθώς οι ήττες που έκανε, την περιόρισαν μόνο σε δύο. Σαν να άλλαξε ο διακόπτης, ξαφνικά, για την ομάδα του Αρτέτα.
.webp)
Στα σχοινιά φαίνεται πως είναι η Άρσεναλ, η οποία μέχρι και πριν από ενάμισι μήνα, πήγαινε προς την κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων. Το… άσχημο σερί της, την περιόρισε μόνο σε δύο στόχους, με τον έναν μάλιστα, την Premier League, μετά το 2-1 από τη Σίτι, να απομακρύνεται. Μπορούσε κάποιος να μετρήσεις τις ήττες των «κανονιέρηδων» στο ένα χέρι. Μετά τα τελευταία έξι ματς, κάποιος θα χρειαστεί και δεύτερο, και όλοι προσπαθούν να το εξηγήσουν πως συνέβη.
Σε 55 αναμετρήσεις φέτος, η Άρσεναλ έχει επτά ήττες. Θα πει κανείς, εντάξει, δεν είναι πολλές, είναι ένας λογικός αριθμός. Εμείς θα συμφωνήσουμε, απλώς το timing που έγινε αυτό, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, θα περίμενε κάποιος πιο… έτοιμη την ομάδα του Αρτέτα, η οποία βέβαια, προδόθηκε από την ατυχία της, τουλάχιστον στην αναμέτρηση με τη Σίτι.
Το παράδοξο είναι, πως στις πρώτες 49 αναμετρήσεις, οι «κανονιέρηδες» μέτρησαν μόλις τρεις ήττες. Μία από τη Λίβερπουλ, μία από την Άστον Βίλα και μία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το πρόβλημα το συναντάμε, στα έξι τελευταία ματς, καθώς έχουμε την απώλεια του Λιγκ Καπ, τον αποκλεισμό «σοκ» από τη Σαουθάμπτον, αλλά και τις ήττες με Μπόρνμουθ και Άρσεναλ, μάλιστα back – to – back!
Τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες, ενώ είχε τρεις σε 49! Απίστευτο πραγματικά.
Μπροστά της τώρα, έχει την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ για την Premier League, αλλά και τα ημιτελικά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για το Champions League.
Κάθε ματς, είναι τελικός από δω και πέρα, όπως έγιναν τα πράγματα, με το φινάλε που έρχεται να προμηνύεται εντυπωσιακό.
Με λίγα λόγια είχε 6% ποσοστό ηττών, το οποίο μετατράπηκε σε 66%!
7 - Arsenal have suffered seven defeats in 55 matches this season, in all competitions
— OptaJoe (@OptaJoe) April 19, 2026
First 49 matches : 3 defeats
Last 6 matches : 4 defeats
Panic. pic.twitter.com/0VdYpARJsn
Κωνσταντίνος Μακρής






















