Παίκτης της Μάνσφιλντ, πριν τέσσερα χρόνια, ήταν στις... φάρμες της Ουαλίας και τώρα θα θυμάται για μία ζωή δύο γκολ στο FA Cup!
Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, το FA Cup είναι ο θεσμός των «εκπλήξεων», των ανατροπών και το πιο ωραίων «παραμυθιών»! Ας σκεφτούμε απλά τον Γουίλ Έβανς της Μάνσφιλντ. Έναν ποδοσφαιριστή που πολλοί λογικά δεν θα γνωρίζουν την ιστορία του, αφού το 2022 δούλευε στην Ουαλία στην οικογενειακή του φάρμα!

Ποιος να του το έλεγε; Ο Γουίλ Έβανς το 2022 βρισκόταν στην Ουαλία, έπαιζε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δούλευε στη φάρμα της οικογένειάς του!
Κι όμως, αυτή είναι η ιστορία ενός ποδοσφαιριστή, που το 2024 σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πριν λίγες ώρες, κόντρα στην Άρσεναλ!
Μπορεί να ακούγεται «τρελό», μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά το FA Cup μάς έχει «αποδείξει» ουκ ολίγες φορές, πως είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, των ανατροπών και το πιο ωραίων «παραμυθιών».
Μπορεί η Μάνσφιλντ να αποκλείστηκε από τον 5ο γύρο της διοργάνωσης, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα όλης της Αγγλίας. «Πέταξε» εκτός την Μπέρνλι στην προηγούμενη φάση και αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Άρσεναλ (07/03, 1-2) με μόλις ένα γκολ διαφορά!
Σε ένα ματς, που οι «κανονιέρηδες» δυσκολεύτηκαν, ακόμα και να πήραν το προβάδισμα. Κι αυτό, γιατί το κλαμπ του Νάιτζελ Κλαφ βρήκε την ισοφάριση.
«Δράστης» ο Γουίλ Έβανς, ο άνθρωπος που πριν από τέσσερα χρόνια συνήθιζε να φροντίζει ζώα σε φάρμα! Ωστόσο, το ποδόσφαιρο «δημιούργησε» ακόμα μία τρομερή ιστορία.
Το 2024 η καριέρα του τον έφερε στη Νιούπορτ. Μία ομάδα, που εκείνη τη σεζόν, αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Γουίλ Έβανς έχει λόγους για να θυμάται την αναμέτρηση.
Η ομάδα του ηττήθηκε με 2-4, αλλά εκείνος είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 47ο λεπτό και σίγουρα μέχρι και σήμερα δεν θα το έχει... ξεχάσει. Όμως, εδώ και πολύ λίγες ώρες «πρόσθεσε» ακόμα ένα τέρμα που θα μνημονεύει για πάντα!
Το έχουμε πει πολλές, το FA Cup είναι και θα είναι ο θεσμός των πιο ωραίων «παραμυθιών»!
Διονύσης Καλαϊζής






















