Αν η Τσέλσι «προστάτευε» το προβάδισμα στην έδρα της, θα ήταν στην... κορυφή της Premier League!
Μπορεί να ακούγεται «τρελό», αλλά είναι μία συνθήκη πέρα για πέρα αληθινή. Σκεφτείτε απλά η Τσέλσι να μην «πέταγε» στα... σκουπίδια το προβάδισμα, όποτε το έπαιρνε στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τι θα γινόταν; Οι «μπλε» θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και με ματς λιγότερο από την Άρσεναλ!
.jpg)
Ας σκεφτούμε, πόσες φορές η Τσέλσι τα έχει κάνει... μαντάρα, όταν παίρνει το προβάδισμα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Από την αρχή της σεζόν πάρα πολλές φορές! Γεγονός, που μπορεί να τις «κοστίσει» βαθμολογικά, καθώς αναμένεται να γίνει μία σκληρή «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Οι «μπλε» κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν «αποφύγει» αυτή τη συζήτηση και να... μιλούν, μέχρι και για το πρωτάθλημα! Κι όμως, αρκεί να δούμε πόσες φορές πήραν το προβάδισμα στην έδρα τους και το «πέταξαν» στα... σκουπίδια.
Τελευταία φορά έγινε απέναντι στην Μπέρνλι (21/03, 1-1), με τους Λονδρέζους να δέχονται γκολ στις καθυστερήσεις και να «χάνουν» δύο βαθμούς! Σε ένα «επαναλαμβανόμενο έργο» από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.
Οι δύο βαθμοί που χάθηκαν ήταν απλώς μερικοί από τους πολλούς τη φετινή σεζόν, όταν η ομάδα του Λίαμ Ροζίνιορ έχει «κεφάλι» στο σκορ! Μέχρι στιγμής, έχουμε φτάσει τους 17 «πεταμένους» εντός έδρας βαθμούς, πριν καλά-καλά «μπούμε» στον Μάρτη. Φυσικά, και μιλάμε για αρνητικό ρεκόρ της φετινής σεζόν.
Κι όλα αυτά, ενώ η χειρότερη επίδοση της Τσέλσι σε αυτό το γεγονός, είναι οι 20 «χαμένοι» βαθμοί τη σεζόν 1995-96.
Παρ’ όλα αυτά, ας μιλήσουμε για το «τώρα». Οι «μπλε» αυτή τη στιγμή έχουν 45 βαθμούς. Τι σημαίνει αυτό; Αν πάντα «προστάτευαν» το προβάδισμά τους μέσα στο «σπίτι» τους, τότε θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και θα είχαν και ματς λιγότερο!
Κι όμως, αφού η Άρσεναλ που «οδηγεί την κούρσα, έχει 61 βαθμούς, σε 28 παιχνίδια. Όμως, όλοι ξέρουν τι έχει κάνει τη «ζημιά» στην Τσέλσι...
Chelsea have dropped more points from winning positions in Premier League home games than any other side this season (17)
— Squawka (@Squawka) February 21, 2026
Only in 1995/96 have they dropped more at Stamford Bridge in a single campaign (20). 😬 pic.twitter.com/QC2RhsmwTR
Διονύσης Καλαϊζής






















