Εστεβάο: Το ρεκόρ που... «ζαλίζει» την Ευρώπη και τον βάζει στο ίδιο κάδρο με Εκιτικέ – Βολτεμάντε!

Ο 18χρονος Βραζιλιάνος «superstar» της Τσέλσι, Γουίλιαν Εστεβάο, βρήκε δίχτυα ξανά, αυτήν τη φορά στη νίκη των Λονδρέζων επί της Χαλ (4-0), στον τέταρτο γύρο του FA Cup. Έγινε, έτσι, ο τρίτος ποδοσφαιριστής τη φετινή σεζόν, μαζί με Εκιτικέ και Βολτεμάντε, που σκοράρει και στις τέσσερις διοργανώσεις που αγωνίζεται η ομάδα του. Και όχι, μέχρι και σήμερα ο Χάαλαντ δεν ανήκει σε αυτή τη συζήτηση.



Εστεβάο: Το ρεκόρ που... «ζαλίζει» την Ευρώπη και τον βάζει στο ίδιο κάδρο με Εκιτικέ – Βολτεμάντε!

Ο Εστεβάο πανηγύρισε για έβδομη φορά φέτος προσωπικό του τέρμα και κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ. Μαζί με Ουγκό Εκιτικέ και Νικ Βολτεμάντε είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές φέτος που έχουν σκοράρει σε Premier League, Champions League, FA Cup και League Cup.

Αναλυτικά, ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος μέχρι πριν επτά μήνες αγωνιζόταν ακόμα στη Παλμέιρας, έχει βρει δίχτυα απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και Καραμπάχ στην Ευρώπη, απέναντι σε Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας στο πρωτάθλημα ενώ επίσης απέναντι σε Χαλ και Γουλβς σε FA Cup και League Cup αντίστοιχα.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Ο Εστεβάο πέτυχε το ρεκόρ σε χαρακτηριστικά λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, φέτος έχει αγωνιστεί 1.483 λεπτά, 33.4% λιγότερα από τον  23χρονο Γάλλο επιθετικό της Λίβερπουλ, Ούγκο Εκιτικέ, ο οποίος έχει αγωνιστεί 2.607 λεπτά και 41.1% λιγότερα από τον 24χρονο Γερμανό επιθετικό της Νιούκαστλ, Νικ Βολτεμάντε, που έχει παίξει 2.517 λεπτά.

Όσον αφορά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, έχει σκοράρει φέτος 29 τέρματα, όμως είναι χωρισμένα μόνο σε Premier League και Champions League (22+7). Ο 25χρονος Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει σκοράρει ακόμα σε κάποιο από τα δύο Κύπελλα, παρόλο που αγωνίστηκε και στη νίκη της ομάδας του επί της Έξετερ στην τρίτη φάση του FA Cup (10-1), αλλά και στα δύο παιχνίδια ημιτελικού Λιγκ Καπ απέναντι στη Νιούκαστλ, εκεί όπου η ομάδα του πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι συνεχίζει να επενδύει στο ταλέντο και αυτό το ρίσκο φαίνεται να... πιάνει. Είναι ο ουρανός το μόνο ταβάνι για ένα «διαμάντι» σαν τον Εστεβάο;  Απο την άλλη, θα μπορέσει άραγε ο Χάαλαντ φέτος να πετύχει και αυτός το ίδιο ρεκόρ των προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών; 

Μανώλης Γεωργάς