Το Arsenal Express πέρασε θριαμβευτικά και από το Μιλάνο για το 7x7!
Επιβλητική! Αποφασιστική! Αφεντικό! Η Άρσεναλ έδειξε και στο Μιλάνο πως φέτος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έφτασε στο 3-1 επί της Ίντερ στο «Σαν Σίρο» για να συνεχίσει με το… θεότρελο απόλυτο για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καταγράφοντας το 7x7! Εντυπωσιακή διαχείριση παικτών από τον Αρτέτα ώστε όλοι να έχουν δυνάμεις στο γήπεδο!

Ο καθένας… ό,τι έχει και μπορεί. Κάπως έτσι ήταν το ματς στο «Σαν Σίρο». Η κάθε ομάδα με τα δυνατά της στοιχεία και τις αδυναμίες της. Η Άρσεναλ αποδεικνύοντας γι’ ακόμα μια φορά γιατί είναι στην κορυφή της Πρέμιερ και του Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη η Ίντερ να βγάζει φρέσκια ενέργεια, όπως το κάνει σταθερά με τον Κίβου, αλλά με τις παθογένειές της σε ό,τι αφορά στις επιλογές που λαμβάνονται από τους ποδοσφαιριστές της στην επίθεση.
Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο με δυο γκολ σε 22’ και ειδικά το δεύτερο τέρμα του ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθοριστικό για την ανατροπή του μομέντουμ που είχε αρχίσει ν’ αποκτά η ομάδα του Μιλάνου.
Στο 10ο λεπτό ο Βραζιλιάνος με προβολή μπροστά από τον Ζόμερ σε φάση που η μπάλα κυκλοφόρησε άριστα από τους παίκτες του Αρτέτα έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το υπ’ αριθμόν 400ο γκολ της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» ξέρουν πόση δύναμη μπορούν ν’ αντλήσουν από το πολύ γρήγορο επιθετικό τους τρανζίσιον, αλλά όσο σωστά το εφαρμόζουν, άλλο τόσο δεν λαμβάνουν τις καλύτερες επιλογές την κρίσιμη στιγμή. Μια τέτοια κακή απόφαση πήρε και ο Τουράμ στο 18’ όταν εντός περιοχής δεν κατάφερε ποτέ ν’ απειλήσει κι έπεσε, ο Μπαρέλα επιχείρησε το πλασέ αλλά δεν είχε τύχη και ο επερχόμενος Σούτσιτς από τα όρια της περιοχής πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς στη διοργάνωση για το 1-1.
Οι μπαλιές προς τον Τουράμ, η ανάπτυξη από τον Μπαρέλα, οι επελάσεις του Ντιμάρκο, τα τρεξίματα του Ενρίκε έβαζαν δύσκολα στους «κανονιέρηδες» που όμως δεν θα άφηναν αυτή την επίσκεψη στο Μιλάνο να περάσει δίχως να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους για τις στατικές φάσεις. Και από ένα κόρνερ στο 32’, ο Τροσάρ από το δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα και ο Ζεσούς σχεδόν πάνω στη γραμμή σκόραρε για το νέο προβάδισμα και το 2-1.
Θα μπορούσε ο Μπουκάγιο Σάκα στο 63ο λεπτό να έχει ρίξει τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση και να βάλει μπροστά με δυο γκολ την Άρσεναλ αν πλάσαρε πιο γρήγορα απ’ ό,τι έπεσε πάνω του με τάκλιν… απόγνωσης ο Μπαστόνι, με τους «κανονιέρηδες» να ελέγχουν την κατάσταση και ν’ αποφεύγουν τους μεγάλους κινδύνους. Οι δυο προπονητές παρενέβησαν στο ματς μετά τη μια ώρα αγώνα, με τον Αρτέτα να βάζει τους Ράις και Γουάιτ και τον Κίβου να βγάζει τους κακούς σε αυτή τη βραδιά, Μπαρέλα και Λαουτάρο για να περάσουν οι Φρατέζι και Εσπόζιτο.
Ο τελευταίος έδειξε αμέσως γιατί είναι από τους πιο… θαυματουργούς νεαρούς επιθετικούς με φάση στην οποία γύρισε σουτ παρά το μαρκάρισμα του Μοσκέρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αν και ήταν κόρνερ για τους Μιλανέζους. Και συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Άρσεναλ, δίνοντας τεράστια επιθετική πνοή στην Ίντερ. Πέρασε πιεστικές καταστάσεις στο τελευταίο 25λεπτο η Άρσεναλ, αλλά το μυστικό ήταν πως προλάβαινε να οργανώνεται αμυντικά ώστε να μην επιτρέπει στην Ίντερ να δίνει ταχύτητα στις επιθέσεις της. Κι όταν έπρεπε, κατάφερε αυτό που φάνταζε λογικό βλέποντας τους χώρους που άφηναν πίσω οι γηπεδούχοι. Από εκτέλεση κόρνερ της Ίντερ, ο Μαρτινέλι έστειλε μπροστά την μπάλα για τον Γκιόκερες, ο Σούτσιτς σάστισε με την κόντρα που ευνόησε τον Σουηδό κι εκείνος, αφού οι Ατσέρμπι και Φρατέζι είχαν πάει πάνω στον Σάκα, πλάσαρε ιδανικά τον Ζόμερ για το τελικό 3-1!
Κώστας Ζάλιαρης






















