«Μετεξεταστέοι» οι Βρετανοί
Ούτε μια πρόταση σε μια ξένη γλώσσα δεν μπορούν να συντάξουν οι περισσότεροι Άγγλοι, σύμφωνα με έρευνα ιστοσελίδας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού. Ούτε …καλημέρα δεν μπορούν να πουν σε άλλη γλώσσα οι Βρετανοί κάτω των 25!

Τα δύο τρίτα των Βρετανών δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες, ενώ το ένα πέμπτο δεν γνωρίζει το νόημα της λέξης «bonjour».
Συγκεκριμένα, έρευνα γνωστής ιστοσελίδας που δραστηριοποιείται στα τουριστικά δείχνει ότι το 64% των Άγγλων απαντά ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει σε άλλη γλώσσα, καθώς δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να μάθει τα βασικά.
Μάλιστα, μόλις το 34% δηλώνει ότι είναι πρόθυμο να προσπαθήσει να μάθει!
Τα ποσοστά είναι ακόμη χειρότερα στις ηλικίες 16-25, αφού οι μισοί Άγγλοι τονίζουν ότι ποτέ δεν έχουν κάνει χρήση της ξένης γλώσσας που έμαθαν στο σχολείο.






















