Το μετάνιωσε ο Μπλάτερ...

Τη λύπη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το ρατσισμό εξέφρασε ο Ζεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA έδειξε μετανιωμένος, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.



Το μετάνιωσε ο Μπλάτερ...

Ο Μπλάτερ βρέθηκε επί δύο ημέρες στο επίκεντρο του παγκόσμιο Τύπου με τις δηλώσεις του ότι τα ρατσιστικά σχόλια μεταξύ ποδοσφαιριστών στη διάρκεια του αγώνα μπορούν να λυθούν με μία χειραψία. Οι αντιδράσεις όλων ήταν άμεσες, ενώ μέχρι και πρωθυπουργοί χωρών πήραν θέση στο ζήτημα, καθώς πολλές ήταν οι φωνές στον ποδοσφαιρικό χώρο που καλούσαν τον ισχυρό άνδρα σε παραίτηση.

Οι επανατοποθετήσεις του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA δεν έφεραν αποτέλεσμα και έτσι ο Μπλάτερ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια σε απολογητικό ύφος:

«Είμαι λυπημένος γιατί δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια αντίδραση. Το μόνο που μπορώ να πω για το λάθος μου είναι ότι ζητώ συγγνώμη από όλους όσους επηρεάστηκαν από τα λεγόμενά μου. Η μάχη κατά του ρατσισμού θα συνεχιστεί. Δεν μπορώ να παραιτηθώ. Γιατί να το κάνω; Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μία κατάσταση πρέπει να παλέψεις. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και του πνεύματος μαχητικότητας που με διακρίνει το να σηκωθώ και να φύγω. Θα ήταν άδικο».

Όσο για το τι θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα, ήταν σαφής: «Μηδενική ανοχή σε όλα τα θέματα ρατσισμού. Ήταν ένα καλό μάθημα και για μένα». 

TAGS: