Die Hard αυτή η Άρσεναλ, «απέδρασε» από το Νιούκαστλ στο 96'!
Μέταλλο πρωταθλήτριας ομάδας. Κι ας μην έχει στεφθεί εδώ και 20 χρόνια. Η Άρσεναλ συνέχισε να κυνηγά το ματς με τη Νιούκαστλ στο St. James' Park μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ήταν τρομερά τυχερή στο πέναλτι που ζήτησαν οι «καρακάξες» στο 87ο λεπτό, αλλά τελικά οι Λονδρέζοι έφεραν τούμπα όλο το παιχνίδι μέχρι το 96', με «δράστες» τους Μερίνο και Γκάμπριελ.

Τα κάνει όλα να φαίνονται τρελά, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή η Άρσεναλ αρχίζει και αποκτά μια νοοτροπία που τη βοηθά να μην παρεκκλίνει από τον στόχο της, ούτε καν όταν η κλεψύδρα δείχνει να έχει αδειάσει τελείως!
Θα μπορούσε να έχει φύγει από το Νιούκαστλ με φοβερά παράπονα από τη διαιτησία, θα μπορούσε βέβαια και να την ευγνωμονεί αν δεν υπήρχε κόντρα για το χέρι του Γκάμπριελ στο 87’. Όπως και να ‘χει, στηρίχθηκε στις δικές της ικανότητες και κατάφερε στο φινάλε να γυρίσει την αναμέτρηση με τις «καρακάξες» και με «χτυπήματα» στο 84’ και το 90’+6’ να πάρει όλους τους βαθμούς από το St. James’ Park.
Στο 34ο λεπτό ο Βόλτεμαντε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σε φάση που οι Λονδρέζοι ζήτησαν φάουλ σε ανεπαίσθητο άγγιγμα του υψηλόσωμου φορ στον Γκάμπριελ πριν την κεφαλιά. Νωρίτερα, μάλιστα, είχε αναιρεθεί πέναλτι που κέρδισε ο Γκιόκερες, γιατί ο Πόουπ προτού τον ανατρέψει, είχε κάνει επαφή με την μπάλα.
Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ συνέχισε να ψάχνει απαντήσεις, η πρώτη ήρθε στο 84’ με την κεφαλιά του Μερίνο και στο 90’+6’ από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Γκάμπριελ όλα ήρθαν τούμπα! Ο Βραζιλιάνος μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα… έζησε όλα, αφού στο 87’ σε προσπάθεια του Ελάνγκα έκανε χέρι, αλλά αποδείχθηκε πως η μπάλα χτύπησε εκεί έπειτα από μικρή κόντρα στο σώμα του και αυτό τον έσωσε.
Κώστας Ζάλιαρης