Liverpool FC - Καινούργια σελίδα ή μια από τα ίδια;

You will never walk alone τραγουδάνε οι πιστοί οπαδοί της Liverpool σε κάθε αγώνα. Έχουν υποσχεθεί ότι θα βρίσκονται πάντα εκεί και αυτό κάνουν περισσότερο από ένα αιώνα. Χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή από τη season 1989-90 όταν ο τότε αρχηγός Alan Hansen μαζί με τους John Barnes, Ian Rush, Jan Molby και πολλούς άλλους έφερναν το τελευταίο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη της Liverpool.



Liverpool FC - Καινούργια σελίδα ή μια από τα ίδια;

(κείμενο αναγνώστη)

Μετα απο αυτή τη season αρχισαν να γίνονται τραγικα λαθη που δυστυχώς επαναλαβάνονται πάνω απο 20 χρόνια. Κακοι χειρισμοί σε ολα τα επίπεδα.. διοικηση, πρoπονητης, ανεύρεση νεαρων ποσοσφαιριστων , ακαδημιες , ποδοσφαιριστές και marketing. Το οικονομικο αδιεξοδο συμμαζεύτηκε απο τη νεα διοικηση του John Henry ηρέμησε το τοπιο σε ολα τα επιπεδα και ολοι πιστευαμε για μια νεα σελιδα στην ιστορια της Liverpool. Αλλα και παλι μια απο τα ιδια.

Μετα απο 11 αγωνιστικές βρισκομαστε στην ιδια βαθμολογικη θεση με περσι. Μπορει η ομαδα να δείχνει καλυτερη και με περισοτερες δυνατοτητες απο τις προηγουμενες season αλλα η θεση στο βαθμολογικο πινακα ειναι η ιδια. Κερδιζοντας μονο τις μεγαλες ομαδες της Αγγλίας δεν μπορεις να παρεις το πρωταθλημα πρεπει να καταφερεις να κερδίσεις και τις νεοφώτιστες κατι που η Liverpool δεν καταφερε φετος. Και καπου εδω εντοπιζονται οι αδυναμιες τις ομαδας, ασταθης αμυντικοι, χωρις παικτες παγκοσμιας κλασης στα ακρα , μεσους που οργανωνουν και αμυνονται σωστα και επιθετικους με ψηλα ποσοστα ευστοχιας δεν εχεις πιθανοτητες για τροπαια.

Ο προπονητης της ομαδας συνηθως φερει και το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης για τη κατασταση της ομαδας και για τις επιλογες παικτων. Λεφτα υπαρχουν στην ομαδα αυτο ειναι σιγουρο αλλιως δεν θα αγοραζονταν οι Carroll, Henderson, Downing σε απιστευτα ψηλες τιμες χωρις κανενας τους να αποδειξει οτι οντος αξιζει τοσα λεφτα. Καιρος λοιπον να αρχισουμε τις αγορες απο το πανω ραφι του παγκοσμιου ποδοσφαιρου και οχι τις Βρετανιας . Χρειαζονται παικτες που θα κανουν τη διαφορα με το που θα πατησουν το ποδι τους στο Anfield. Ετσι θα αλλαξει επιτελους επιπεδο η ομαδα και θα κοιτα καταματα ολες τις ομαδες της Αγγλιας και Ευρωπης.

Η μεταγραφικη περιοδος του Γεναρη ειναι κοντα και με σωστες κινησεις μπορουν να διορθωθουν τα λαθη, δεν ειναι αργα ετσι κι αλλιως η ομαδα ακομα κτιζεται δεν πρεπει να τη κρινουμε αυστηρα . Οι οπαδοι εχουν αποδειξει πολλες φορες οτι εχουν υπομονη και αυτο θα κανουν για ακομα μια φορα! Εστω και η κατακτηση καποιου κυπελου θα αλαξει τη ψυχολογια της ομαδας και θα δωσει την ωθηση για πιο πανω. Ο Kenny Dalglish πρεπει να αποδειξει σε ολους οτι οντος δεν εχει μεινει προπονητικα στη δεκαετια του 90’ και οτι μπορει να οδηγησει ξανα την ομαδα σε τιτλους εχει τη στηριξη του κοσμου και της διοικησης. Τι αλλο θα μπορουσε να ζητησει κανεις...; 

Loucas Louca

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)