Ο Πρίγκιπας λύγισε τη FIFA!

Με το σύμβολο της παπαρούνας στη φανέλα θα αγωνιστεί τελικά η εθνική Αγγλίας στα προσεχή φιλικά της παιχνίδια, μιας και η FIFA μετά από έντονες πιέσεις το τελευταίο διήμερο λύγισε και δέχτηκε το αίτημα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η παρέμβαση του πρίγκιπα Γουίλιαμ ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα.



Ο Πρίγκιπας λύγισε τη FIFA!

Η παπαρούνα αποτελεί σύμβολο μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες για την ελευθερία και την πατρίδα. Η Αγγλία λόγω των ημερών (Remembrance Day) ζήτησε από τη FIFA να φορέσουν οι παίκτες στη φανέλα τους το σύμβολο της παπαρούνας στους φιλικούς αγώνες κόντρα στην Ισπανία και τη Σουηδία.

Η θέση της FIFA ήταν κάθετη, τονίζοντας ότι κανενός είδος συμβόλο θρησκευτικού, πολιτικού ή εμπορικού χαρακτήρα δεν μπορεί να προστεθεί στην επίσημη αθλητική ενδυμασία της ομάδας την ώρα των αγώνων. Ούτε η παρέμβαση του υπουργού Αθλητισμού της Αγγλίας, ούτε καν αυτή του πρωθυπουργού της χώρας κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση.

Όταν όμως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με επιστολή του στην FIFA, μιλώντας ως πρόεδρος της FA, εξήγησε ότι η παπαρούνα αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο μνήμης και σε καμία περίπτωση σύμβολο θρησκευτικών, πολιτικών ή εμπορικών λόγων, μαλάκωσε την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η FIFA ανακοίνωσε έτσι ότι οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας θα μπορούν να έχουν το σύμβολο της παπαρούνας στο μαύρο περιβραχιόνιο που θα φορούν στο μπράτσο τους στο ματς κόντρα στην Ισπανία το Σάββατο. 

TAGS: