Αγγλία έτοιμη για όλα στον ημιτελικό: «Όλοι πια ξέρουν ότι παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» (vid)

Η Ισπανία περιμένει στον τελικό της 14ης Ιουλίου και οι Άγγλοι απόψε στο δικό τους ημιτελικό με τους Ολλανδούς, είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ για την παρουσία στην τελευταία μέρα του τουρνουά, όπως και πριν από μια 3ετία! Το μεγαλύτερο κέρδος των «τριών λιονταριών», το γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει καταστήσει σαφές πως θα εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αγγλία έτοιμη για όλα στον ημιτελικό: «Όλοι πια ξέρουν ότι παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» (vid)

Τρίτος ημιτελικός στις τέσσερις πιο πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις. Η εθνική Αγγλίας υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει καταφέρει να θέσει νέα στάνταρ επιδόσεων και επίτευξης στόχων. 

Από τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018, όταν δεν το περίμενε κανείς, στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και τώρα τους ημιτελικούς του Euro 2024. 

Με τα αρκετά λάθη του, αλλά και τα πολλά σωστά του, ο ομοσπονδιακός κόουτς των «τριών λιονταριών» αν μη τι άλλο έχει κάνει αξιομνημόνευτη πορεία στα μεγάλα τουρνουά και τώρα έφτασε η στιγμή γι' ακόμα μια τεράστια πρόκληση. 

Η Αγγλία κοντράρεται με τους Ολλανδούς στη Βεστφαλία για μια θέση στον μεγάλο τελικό της φετινής ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό που έχει εμφυσήσει στη νοοτροπία των διεθνών, είναι πως ακόμα κι αν τα πράγματα δυσκολέψουν, τίποτα δεν τελειώνει προτού ο ρέφερι σφυρίξει τη λήξη. 

«Άλλο ένα ματς μέχρι τον τελικό...» είναι το σύνθημα. Και αυτή η Αγγλία ωρίμασε πνευματικά απ' όσα αντιμετώπισε στο φετινό Euro. Και είναι έτοιμη για τους «οράνιε»...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης