Τι βραδιά ιστορίας για τον Λούκμαν: Χάρισε με μοναδικό χατ-τρικ το Γιουρόπα Λιγκ στην Αταλάντα, στην κορύφωση της καριέρας του Γκασπερίνι!

Σταμάτησε το φετινό παραμύθι της Λεβερκούζεν και έγραψε ένα τρομερό κεφάλαιο στη δική του καριέρα, αλλά και στην ιστορία της Αταλάντα! Ο Αντεμόλα Λούκμαν έζησε βραδιά που θα θυμάται για πάντα στο Δουβλίνο, αφού διαμόρφωσε μόνος του το τελικό 3-0 επί των «ασπιρίνων» στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ! Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο στον τελικό του τουρνουά, δικαιώθηκε για την επιμονή του και τα μαθήματα που πήρε από την αγγλική του θητεία ο ποδοσφαιριστής.   



Τι βραδιά ιστορίας για τον Λούκμαν: Χάρισε με μοναδικό χατ-τρικ το Γιουρόπα Λιγκ στην Αταλάντα, στην κορύφωση της καριέρας του Γκασπερίνι!

Η Λεβερκούζεν έφτασε στην τελευταία μέρα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας καταγράψει αήττητο σερί 51 αγώνων, το μεγαλύτερο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κλαμπ. 

Εκεί, όμως, περίμενε η τολμηρή Αταλάντα, με τον Γκασπερίνι να έχει γίνει ο γηραιότερος ever που καθοδηγεί ομάδα για πρώτη φορά στον τελικό. Και μεταφέροντας τη δική του πίστη για μια σπουδαία ανάμνηση στον Αντεμόλα Λούκμαν, ο τελευταίος το πήρε πάνω του. 

Πανέξυπνη κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πλασέ από το γύρισμα που έγινε από την απέναντι πλευρά για το 1-0 στο 12ο λεπτό, φοβερή ντρίμπλα στον Τσάκα και σουτ με το δεξί από τα όρια της περιοχής για το 2-0 στο 26'. 

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήδη και ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής με δυο τέρματα σε ευρωπαϊκό τελικό. Ωστόσο, το... κερασάκι στην τούρτα δεν είχε μπει ακόμα. Και ήρθε στο 76ο λεπτό με ένα γκολ που θα μνημονεύεται για πάντα. 

Άνοιγμα στο αριστερό πόδι με ντρίμπλα μπροστά στον Ταμπσόμπα, δυνατό σουτ στην κίνηση και 3-0! Game over για τη Λεβερκούζεν και βραδιά ιστορίας για το κλαμπ του Μπέργκαμο που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στα χρονικά! 

Ο Λούκμαν με ό,τι έζησε στο Δουβλίνο απέδειξε πως το ταξίδι του καθενός και το timing δεν είναι ποτέ τα ίδια. Κι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετώπισε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σε Έβερτον, Φούλαμ και Λέστερ, θα έφτανε κάποια στιγμή που θα τον έβρισκε σε ένα «λιμάνι» που θα τον γέμιζε με εμπιστοσύνη και πίστη. 

Και η 22α του Μάη του 2024 ίσως ήταν ο μεγάλος προορισμός του...  

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης