Το «παραμύθι» της Όξφορντ την ανέβασε στην Championship: Μεγάλη άνοδος, η Μπόλτον μένει στη League One! (vids)

Εκπληκτική Όξφορντ Γιουνάιτεντ, το «παραμύθι» της δεν είχε… δράκο, αλλά είναι ένα «έπος». Απίθανη εμφάνιση στο «Wembley», επικράτησε με 2-0 της Μπόλτον, χάρη σε δύο γκολ του Μέρφι, και ανέβηκε στην Championship! Ακολουθεί την Πόρτσμουθ και την Ντέρμπι στην 2η κατηγορία, μπήκε στα Play Offs πριν έναν μήνα, κυριολεκτικά στην τελευταία αγωνιστική!



Το «παραμύθι» της Όξφορντ την ανέβασε στην Championship: Μεγάλη άνοδος, η Μπόλτον μένει στη League One! (vids)

Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει φέτος την Όξφορντ Γιουνάιτεντ και δει απλώς την πορεία της στα τελευταία παιχνίδια, δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί πλήρως τι ακριβώς έχει καταφέρει φέτος η συγκεκριμένη ομάδα.

Πριν δύο μήνες βρισκόταν απλώς στη δεκάδα της κατάταξης και σήμερα διεκδικούσε την άνοδο, έχοντας πανηγυρίσει μία επική πρόκριση απέναντι στην Πιτέρμπορο.

Και έφτασε στον τελικό απέναντι στην Μπόλτον του Ίαν Έβατ, με την εμφάνισή της να είναι πραγματικά εκπληκτική. Ήταν το αουτσάιντερ, δεν πτοήθηκε ποτέ, αποφάσισε να παίξει το ποδόσφαιρό της και ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επικράτησε με 2-0 και ανέβηκε στην 2η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας στην Championship τις Πόρτσμουθ και Ντέρμπι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής στο «Wembley» ήταν ο Μέρφι. Σκόραρε δις στο πρώτο μέρος, μέσα σε 11 λεπτά και «κλείδωσε» την άνοδο για την ομάδα του Ντες Μπάκινγκχαμ. Και κάπως έτσι, η εκπληκτική Όξφορντ είναι στην Championship, έχοντας βιώσει ένα επικό 2024!

Δημήτρης Μανάκος