Η δικαίωση των γκολκίπερ: Ο κόσμος θα θυμάται τους Μαρτίνες και Ορτέγκα κι όχι τον Σον και τον Μουανί (vids)

Λένε πως οι επιθετικοί και αμέσως μετά οι χαφ είναι εκείνοι που βρίσκονται περισσότερο στον «αφρό». Και πως η άμυνα με τους τερματοφύλακες μένουν στη σκιά τους. Με αυτό που συνέβη και το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, έρχεται η μεγάλη δικαίωση των γκολκίπερ για τις δικές τους στιγμές δόξας που θα θυμάται ο κόσμος.



Η δικαίωση των γκολκίπερ: Ο κόσμος θα θυμάται τους Μαρτίνες και Ορτέγκα κι όχι τον Σον και τον Μουανί (vids)

Η αλήθεια είναι πως ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έγινε… ευτυχισμένος, χάρη σε απόκρουση ενός συναδέλφου του, που… θύμισε το στυλ του Αργεντινού και έβαλε τ’ όνομά του δίπλα στον πορτιέρε της Βίλα, σε κάθε κουβέντα για τις πιο καθοριστικές αποκρούσεις.

Ο Στέφαν Ορτέγκα μπήκε στο ματς της Σίτι με την Τότεναμ στο 70ο λεπτό και φαίνεται πως ίσως και να πρόσφερε το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα στους «πολίτες» με την επέμβασή του στο τετ-α-τετ με τον Χέουνγκ – Μιν Σον.

Αυτή η στιγμή και τα γκολ του Χάαλαντ έστειλαν την Άστον Βίλα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά έπειτα από 41 χρόνια. Και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες μπορεί να μην είναι πλέον ο μοναδικός που θα συζητά ο κόσμος για τις αποκρούσεις που έχουν μείνει στο μυαλό όλων τα τελευταία χρόνια. Αλλά διόλου τον «χαλάει» αυτή τη στιγμή.

 

 

Η δική του, τρομερή απόκρουση στον τελικό του Μουντιάλ του 2022 έδωσε την τελευταία μεγάλη ώθηση στην Αργεντινή για την κατάκτηση του κόσμου και αυτή του Ορτέγκα ίσως να έκρινε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Τελικά οι τερματοφύλακες δικαιώνονται. Η ιστορία γράφει και για εκείνους. Και υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που μένουν στο μυαλό για τις δικές τους ενέργειες κι όχι για την αστοχία των αντίπαλων επιθετικών…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης