Αφού κρινόταν ο τίτλος, η Σίτι «πάτησε» και τη μεγάλη κατάρα στην έδρα της Τότεναμ

Σε τέσσερις επισκέψεις στο Tottenham Hotspur Stadium για το πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι είχε αποτύχει να βρει δίχτυα. Το βράδυ της Τρίτης έπρεπε να φανεί αμείλικτη. Σκόραρε δις, απέκτησε αβαντάζ για τον τέταρτο σερί τίτλο και έδειξε πως όταν… καλεί η κορυφή, δεν κολλάει σε «κατάρες» και προϊστορία.  



Αφού κρινόταν ο τίτλος, η Σίτι «πάτησε» και τη μεγάλη κατάρα στην έδρα της Τότεναμ

Τα δυο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ στο δεύτερο ημίχρονο και η φοβερή απόκρουση του Ορτέγκα στο τετ-α-τετ με τον Σον έγραψαν την ιστορία της επίσκεψης της Σίτι στο Λονδίνο και το Tottenham Hotspur Stadium.

Οι Πρωταθλητές κατάφεραν να φύγουν από την πρωτεύουσα με το υπέρ τους 2-0 και φυσικά η τεράστια σημασία του αποτελέσματος αφορά το καθοριστικό βήμα για το καρέ διαδοχικών πρωταθλημάτων. Βέβαια, για να γίνει αυτό το βήμα, έπρεπε να ξεπεραστεί και μια μεγάλη… κατάρα που κυνηγούσε τη Σίτι.

Στις προηγούμενες τέσσερις επισκέψεις στην έδρα της Τότεναμ σε επίπεδο πρωταθλήματος, δεν είχε σκοράρει ποτέ η ομάδα του Πεπ! Και μάλιστα, η κακή επίδοση που τερματίστηκε στο φετινό Κύπελλο, είχε ξεκινήσει από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2018-2019!

Τότε στο Λονδίνο, στην πρώτη τους επίσκεψη στο νέο γήπεδο των «σπιρουνιών», οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ είχαν ηττηθεί με σκορ 1-0 προτού αποκλειστούν στην εκπληκτική ρεβάνς του Etihad, παρά το υπέρ τους 4-3.

Στο παιχνίδι του φετινού Ιανουαρίου για το FA Cup οι «πολίτες» κατάφεραν να βρουν γκολ και να πάρουν την πρόκριση, στη διαδρομή τους μέχρι και τον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, για την Πρέμιερ, ακόμα δεν το είχαν καταφέρει. Και «πάτησαν» και αυτή την κατάρα για να φτάσουν ξανά στην κυριαρχία!

Κώστας Ζάλιαρης