Στόουκ και Νιούκαστλ ίσως δεν θυμούνται καν τον Χοσέλου και τώρα εκείνος ζει τη μεγάλη του δικαίωση!

Τα social media μάς θύμισαν την εποχή που ο Χοσέλου βρισκόταν στην Αγγλία. Εκεί όπου θεωρήθηκε μεταγραφή flop, όπως συνηθίζουν να λένε για κάποιον που δεν τα καταφέρνει. Και τώρα, ο 34χρονος, πια, επιθετικός, με δυο δικά του γκολ, έστειλε την αγαπημένη του Ρεάλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτά, μόνο στο ποδόσφαιρο!  



Στόουκ και Νιούκαστλ ίσως δεν θυμούνται καν τον Χοσέλου και τώρα εκείνος ζει τη μεγάλη του δικαίωση!

Είναι εκπληκτικό τι ιστορίες μπορεί να φτιάξει αυτό το άθλημα…

Είναι εντυπωσιακό τι σενάρια μπορούν να εκτυλιχθούν στη ζωή και την καριέρα του καθενός και να γίνουν ιστορίες που μπορείς να τις λες, να τις σκέφτεσαι, ν’ αναλογίζεσαι ότι κάποια στιγμή ο κόπος μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ καλό.

Ακόμα κι αν «πέσεις», ακόμα κι αν κάπου δεν πετύχεις, ακόμα κι αν κάποιοι θεωρήσουν ότι δεν είσαι αρκετός, αν «σηκωθείς», μόνο ωραία πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

 

 

Κάπως έτσι έχει συμβεί και με τον Χοσέλου. Που μπήκε στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου με αλλαγή και σκόραρε δις σε ένα δίλεπτο στο φινάλε για να στείλει τη Ρεάλ στον τελικό του Λονδίνου. Με στόχο, το 15ο ευρωπαϊκό στην ιστορία του κλαμπ.

Αυτός ο άνθρωπος που γεύτηκε μέχρι τέλους τις ιστορικές στιγμές, που άκουσε το πλήθος να παραληρεί για εκείνον, που εισέπραξε λατρεία, στήριξη και ενθάρρυνση από τους συμπαίκτες του, στο παρελθόν θα κατηγορούσε τον εαυτό του για το κακό πέρασμα από το αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

 

Το 2015 πήρε μεταγραφή 8 εκατομμυρίων από το Αννόβερο στη Στόουκ. Έναν χρόνο αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Δεν είχε πείσει. Οι «πότερς» τον παραχώρησαν με μεταγραφή 5,5 εκατομμυρίων στη Νιούκαστλ, το 2017. Οι «καρακάξες» δυο χρόνια αργότερα τον πούλησαν στην Αλαβές με το μισό ποσό.

Ο Χοσέλου περισσότερο ταλαιπωρήθηκε στο Νησί, παρά έπαιξε ποδόσφαιρο. Μέτρησε μονάχα 10 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Χαρακτηρίστηκε flop. Δηλαδή μεταγραφή που πέρασε και… δεν ακούμπησε. Αυτό θα του μείνει «πληγή». Όσο κι αν τη γιατρέψει, όσο κι αν την αφήσει πίσω, όσο κι αν θεωρήσει ότι όλα τα εμπόδια στο δρόμο μας οδηγούν σε αυτό που πραγματικά μας αξίζει, θα θυμάται την Αγγλία και θα έχει πίκρα.

 

 

Όπως πικρές θα είναι οι αναμνήσεις και από τους υποβιβασμούς με τις Αλαβές και Εσπανιόλ σε back-to-back χρονιές, το 2022 και το 2023. Κι όμως, τώρα αγωνίζεται δανεικός (!) στην ομάδα της καρδιάς του και ξέρει ότι βρίσκεται εκεί που πρέπει. Για να ζήσει αυτό για το οποίο προοριζόταν. Φτάνοντας στα 17 γκολ σε μια σεζόν. Με τα δυο που πέτυχε στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με την Μπάγερν για να στείλει τη Ρεάλ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Ο Χοσέλου είναι το άξιο παράδειγμα. Στο δρόμο θα «πέσεις». Είναι σίγουρο. Αναπόφευκτο. Το θέμα είναι καταλάβεις πως αξίζει να βλέπεις τον εαυτό του όρθιο. Και ικανό. Ακόμα κι αν για κάποιους θα είσαι πάντοτε ο «κακός» στην ιστορία τους…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης