Ούτε στην καταστροφική σεζόν του Μόγιες δεν είχε γίνει αυτό στη Γιουνάιτεντ

Ακόμα κι αν κατακτήσει το Κύπελλο και βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η φετινή σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραμείνει ένας εφιάλτης, αν η ομάδα δεν καταφέρει να τερματίσει ούτε στην πρώτη 7άδα της βαθμολογίας.  



Ούτε στην καταστροφική σεζόν του Μόγιες δεν είχε γίνει αυτό στη Γιουνάιτεντ

Ο Τεν Χαγκ έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του να μοιάζουν με σύνολο... υποδεέστερης κατηγορίας απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, από την οποία δέχθηκαν τέσσερα τέρματα. Και με αυτό το 4-0 για πρώτη φορά στα χρονικά οι «αετοί» έκαναν το νταμπλ νικών στο πρωτάθλημα απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Με μειονέκτημα στην ισοβαθμία με την Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει 8η αυτή τη στιγμή μετά και το τρομερό «χαστούκι» που δέχθηκε στο Λονδίνο. Και αν δεν καταφέρει να προσπεράσει τους «μπλε», αλλά και την 6η Νιούκαστλ μέχρι το φινάλε, θα έχει υποστεί κάτι που ούτε στη σεζόν του Ντέιβιντ Μόγιες δεν είχε συμβεί.

Ακόμα και τότε, στην πρώτη χρονιά δίχως τον Σερ Άλεξ όπου οι άνθρωποι του κλαμπ πραγματικά δεν ήξεραν πού πατούσαν και πού βρίσκονταν, η Γιουνάιτεντ είχε τερματίσει στην 7η θέση – με τον Γκιγκς υπηρεσιακό στα τελευταία ματς – και είχε συγκεντρώσει 64 βαθμούς.

Φέτος, ούτε καν μπορεί να φτάσει σε αυτούς τους βαθμούς η ομάδα του Τεν Χαγκ, που μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέγραψε 5 ήττες στις επισκέψεις της στην πρωτεύουσα για την Πρέμιερ Λιγκ!

Όλα στραβά κι ανάποδα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης