Και αν δεν βγει ούτε στο… Conference League; «Πανωλεθρία» για τη Γιουνάιτεντ από την Πάλας, έμεινε 8η! (vid)

Αυτή δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει τεράστιο θέμα. Πάει να χαθεί ολόκληρη η σεζόν. Μπορεί να μην βρεθεί καν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα χρονιά το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ. Βίωσε ένα βράδυ που δύσκολα θα ξεχαστεί. Η Κρίσταλ Πάλας την «πάτησε», επικράτησε με 4-0, θυμίζοντας εποχές… 1972, μία σεζόν πριν τον υποβιβασμό των «κόκκινων διαβόλων» (5-0 είχε κερδίσει τότε), και την άφησε στην 8η θέση της βαθμολογίας, μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με την Άρσεναλ!  



Και αν δεν βγει ούτε στο… Conference League; «Πανωλεθρία» για τη Γιουνάιτεντ από την Πάλας, έμεινε 8η! (vid)

Μία πολύ κακή εμφάνιση. Για την ακρίβεια, μία ακόμη πάρα πολύ αρνητική εμφάνιση από τις πολλές του τελευταίου διαστήματος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένας «διασυρμός».

Κάτι πηγαίνει ολότελα λάθος για το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, το οποίο μετέβη στο «Σέλχαρστ Παρκ» και ήθελε αποκλειστικά τη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Και όχι απλά δεν διεκδίκησε τους τρεις βαθμούς, αλλά μπορεί να αισθάνεται και ικανοποιημένο που έχασε… μόνο με 4-0. Διότι οι «αετοί» ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι, με συνέπεια οι «κόκκινοι διάβολοι» να μένουν στην 8η θέση της Premier League και πίσω από τις Τσέλσι και Νιούκαστλ στη βαθμολογία.

Έχουν 54 βαθμούς, ισοβαθμούν με τους «μπλε» με ίδια παιχνίδια, είναι στο -2 από τις «καρακάξες». Και ακολουθεί πρόγραμμα – φωτιά, αν αναλογιστεί κανείς πως παίζουν με την Άρσεναλ και τη Νιούκαστλ στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ ολοκληρώνουν τη σεζόν με την Μπράιτον στο «Άμεξ».

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το «καταστροφικό» 4-0; Η Γιουνάιτεντ έμοιαζε εξαρχής αποσυντονισμένη, χάρη στην απουσία του Μπρούνο Φερνάντες, για 6η φορά στα 164 ματς που έχουν περάσει από την στιγμή που αφίχθη στο Μάντσεστερ, και του Χάρι Μαγκουάιρ. Δεν πατούσε καλά και μόλις στο 12ο λεπτό, ο Ολίσε πήρε την μπάλα, πήγε… ευθεία και με χαρακτηριστική άμεση νίκησε τον Αντρέ Ονάνα.

Ακολούθησε η μία τεράστια ευκαιρία της γηπεδούχου, σε σουτ του Ολίσε που… απέκρουσε άθελά του ο Ματετά στο 21’, για να φτάσουεμ στο 28’ και να σταματήσει ο Ονάνα τον Ολίσε σε τετ-α-τετ.

Ο χρόνος κυλούσε, η Γιουνάιτεντ έμοιαζε να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Ισοφάρισε ο Χόιλουντ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 42ο λεπτό, ήρθε η απόλυτη τιμωρία.

Εκπληκτικός Ματετά, πέρασε πολύ εύκολα τον Τζόνι Έβανς και σκόραρε για 6ο διαδοχικό παιχνίδι στο «Σέλχαρστ Παρκ», υπό τις οδηγίες του Όλιβερ Γκλάσνερ.

Αναμέναμε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, αλλά το πράγμα όσο πήγαινε, γινόταν και χειρότερο. Ανέβασε τον δείκτη του σκορ αρχικά ο Μίτσελ, με γκολ που ξεκίνησε από στατική φάση, στο 58ο λεπτό.

Και εν τέλει, ο Ολίσε με υπέροχο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, σε μία νύχτα… ντροπής για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ. Μένει να δούμε αν θα είναι και η τελευταία στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» ή αν ο Ολλανδός θα ολοκληρώσει, τουλάχιστον, τη σεζόν, όπως έχει γραφτεί πολλάκις…

Δημήτρης Μανάκος