«Παιζόταν μία κατηγορία και αυτοί… συζητούσαν»: Η άνοδος της Μπρόμλεϊ και το πέναλτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (vid)

Trash talking από τον γκολκίπερ, γέλιο από τον εκτελεστή του πέναλτι, μία «ψυχρή» εκτέλεση και η Μπρόμλεϊ να «γράφει» ιστορία. Διαβάστε τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο τελικός της National League, στο Wembley!



«Παιζόταν μία κατηγορία και αυτοί… συζητούσαν»: Η άνοδος της Μπρόμλεϊ και το πέναλτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (vid)

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, η ημέρα που ξημέρωσε για τους φίλους της Μπρόμλεϊ είναι «ιστορική» στον απόλυτο βαθμό.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα βρεθούν σε επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι της Σόλιχαλ Μουρς, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και «σφράγισαν» την άνοδό τους από τη National League στη League Two.

Η πιο επική στιγμή όλων όμως, ήταν η ώρα που ο Μπάιρον Γουέμπστερ πήγε να εκτελέσει το καθοριστικότερο πέναλτι στην ιστορία της Μπρόμλεϊ. Αν το έβαζε, το παιχνίδι τελείωνε και η ομάδα του ακολουθούσε την Τσέστερφιλντ στον δρόμο για την 4η κατηγορία.

Πλησιάζει προς την μπάλα και ο γκολκίπερ της Σόλιχαλ, αποφασίζει να του μιλήσει και να του «χαλάσει» το μυαλό. Του λέει ξεκάθαρα πως γνωρίζει ποια γωνία θα επιλέξει. Και ο 37άχρονος Γουέμπστερ, που έχει παίξει μέχρι και την Championship γελούσε. Ο λόγος; Διότι όπως δήλωσε μετά και ο ίδιος, δεν είχε καν επιλέξει εκείνος πώς θα εκτελέσει. Και το αποτέλεσμα «μιλά» από μόνο του!

Δημήτρης Μανάκος