Τι είναι η «RefCam», γιατί θα χρησιμοποιηθεί στο Πάλας – Γιουνάιτεντ; H Bundesliga έδειξε τον… δρόμο! (vid)

Για πρώτη φορά στην Premier League, ο διαιτητής του Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (06/05, 22:00), θα είναι… εξοπλισμένος με κάμερα σώματος!



Τι είναι η «RefCam», γιατί θα χρησιμοποιηθεί στο Πάλας – Γιουνάιτεντ; H Bundesliga έδειξε τον… δρόμο! (vid)

Η αποψινή αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (06/05, 22:00) για την 36η αγωνιστική της Premier League, θα είναι κάπως… ιδιαίτερη.

Κι αυτό, γιατί ο διαιτητής του αγώνα, Τζάρεντ Γκιλέτ, θα χρησιμοποιήσει την «RefCam». Πρόκειται για κάμερα σώματος που θα καταγράψει το παιχνίδι, αλλά το υλικό δεν θα μεταδοθεί ζωντανά. Θα χρησιμοποιηθεί, όμως, για περαιτέρω ανάλυση των διαιτητικών συμπεριφορών και αποφάσεων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Θυμίζουμε, ότι χρήση ανάλογης κάμερας είχε γίνει και τον Φεβρουάριο στη γερμανική Bundesliga, σε ματς της Άιντραχτ με την Βόλφσμπουργκ.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται και στο ποδόσφαιρο ενηλίκων της Αγγλίας, σε μία προσπάθεια της Ομοσπονδίας για να μειωθούν τα λάθη από τους «άρχοντες» των αναμετρήσεων.

Όσον αφορά την εμπειρία των θεατών που είδαν όσα έλαβαν χώρα στην συνάντηση επί γερμανικού εδάφους; Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας…

Δημήτρης Μανάκος