Η πιο ιστορική κουβέντα του Κλοπ είχε άλλη ερμηνεία: «Δεν τους έκανα εγώ να πιστέψουν...» (vid)

Πίσω στο 2015, ξεκινούσε μια προσπάθεια, με την οποία ήθελε οι οπαδοί της Λίβερπουλ να πάψουν ν' αμφιβάλλουν για την ομάδα τους και να τη στηρίξουν με πίστη. Εκείνος δεν θεωρεί πως είναι δικό του επίτευγμα αυτό που συνέβη. Ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε άλλη ερμηνεία στην ιστορική δήλωση της προ 9 ετών παρουσίασής του και η αλήθεια είναι πως την έκανε ακόμα πιο όμορφη!  



Η πιο ιστορική κουβέντα του Κλοπ είχε άλλη ερμηνεία: «Δεν τους έκανα εγώ να πιστέψουν...» (vid)

«From doubters to believers». Τη διαβάσαμε χιλιάδες φορές, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, έγινε λογότυπο σε μπλουζάκια και καπέλα. Έγινε το μότο του Γιούργκεν Κλοπ στη θητεία του στη Λίβερπουλ, με το σύλλογο να έχει τον Γερμανό ως σημείο αναφορά στα βιβλία της ιστορίας του κλαμπ. Βλέπετε, είναι τρομερά σπάνιο να «δέσουν» τόσο πολύ το ποδοσφαιρικό και ανθρώπινο DNA ενός προπονητή μ' εκείνο μιας τόσο ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Εννέα χρόνια μετά, ο Γιούργκεν Κλοπ, λίγες μέρες προτού πέσει η αυλαία της σπουδαίας παρουσίας του στο «Άνφιλντ», δίνει πια άλλη ερμηνεία στην πιο ιστορική του δήλωση. Για την ακρίβεια, αυτός δεν άλλαξε ποτέ τον τρόπο που αντιλήφθηκε εκείνο που είπε. Απλά ήθελε να δει το αποτέλεσμα. Και τώρα που μπορεί να το εκφράσει ελεύθερα, έκανε ακόμα πιο όμορφη εκείνη την κουβέντα – υπόσχεση που είχε δώσει στον κόσμο των «κόκκινων».

«Είναι ένα τρομερά ιδιαίτερο κλαμπ η Λίβερπουλ. Εγώ δεν έκανα κανέναν να πιστέψει σε αυτή την ομάδα. Απλά τους υπενθύμισα πως ορισμένες φορές βοηθάει να έχεις πίστη...».

Γιούργκεν, θα λείψεις τόσο πολύ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης