Όλη η χρονιά της Λίβερπουλ σε… 90 λεπτά: Η απόλυτη κυριαρχία, το 4-0 που έγινε 4-2 και οι μόνιμες αμφιβολίες! (vids)

Η καλύτερη εμφάνιση της Λίβερπουλ, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Κυριαρχική εικόνα για 65 λεπτά, κανένα αμυντικό λάθος σε αυτό το διάστημα, πολλές καλές στιγμές και ένα 4-2 απέναντι στην Τότεναμ, που φαντάζει… φτωχό, με βάση τις ευκαιρίες που είδαμε. Εκπληκτικός ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ουδείς υστέρησε στην 36η αγωνιστική, από την ομάδα του συγκινημένου, στο ξεκίνημα, Γιούργκεν Κλοπ. Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που οι Λονδρέζοι χάνουν τέσσερα σερί ματς στην Premier League, συνέχισαν το σερί που τους θέλει να σκοράρουν στο «Άνφιλντ», από το 2017 και έπειτα.



Όλη η χρονιά της Λίβερπουλ σε… 90 λεπτά: Η απόλυτη κυριαρχία, το 4-0 που έγινε 4-2 και οι μόνιμες αμφιβολίες! (vids)

Δεν την είχαμε συνηθίσει έτσι. Ή για την ακρίβεια, ξε-συνηθίσαμε να βλέπουμε μία «κανονική» Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα. Την ομάδα που είχε την τάση να «πνίγει» κάθε λογής αντίπαλο και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Έμελλε να φτάσουμε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League και στο προ τελευταίο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ», προκειμένου να κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Και από την στιγμή που κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό απέναντι στην Τότεναμ για 65 λεπτά, το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι εκείνο το 4-2 που παρακολουθήσαμε, με χαρακτηριστική ευκολία.

Η «ιστορία» της συνάντησης έγινε αντιληπτή από την αρχή, με το σύνολο του Κλοπ να έχει δοκάρι στο 8ο λεπτό με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και μία τεράστια ευκαιρία με τον Έλιοτ, 120 δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε εν τέλει στο 16ο λεπτό, με τον Χάκπο να περνάει μία υπέροχη μπαλιά για τον Αιγύπτιο και αυτός να τη μετουσιώνει σε γκολ. Ο Σαλάχ σκόραρε με το κεφάλι, το 1-0 ήταν γεγονός και το 12ο του γκολ απέναντι στην Τότεναμ, σε όλες τις διοργανώσεις, έλαβε χώρα μετά τον «καυγά» που είχε με τον προπονητή του στο «Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου».

Η Λίβερπουλ δεν έκοψε ποτέ ταχύτητα, έφτιαξε φάσεις, είχε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά τα «χάλαγε» λίγο στην τελική προσπάθεια. Απείλησε με όλους τους τρόπους και με πολλούς ποδοσφαιριστές, ενώ στο 34’ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πόρο πάνω στον Χάκπο, αλλά ορθώς δεν καταλογίστηκε κάτι.

Εν τέλει, το καλύτερο ημίχρονο για τους «κόκκινους» μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, ολοκληρώθηκε με γκολ του Άντι Ρόμπερτσον. Υπέροχη συνεργασία, ο Άρνολντ τον τροφοδότησε, ο Σαλάχ σούταρε, αλλά την απόκρουση του Βικάριο δεν ακολούθησε κανείς συμπαίκτης του. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Σκωτσέζος και οι βάσεις για το τρίποντο μπήκαν από νωρίς.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Τότεναμ έδειξε διάθεση να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν έμοιαζε εφικτό. Και σαφώς, δεν απέφυγε την τέταρτη, διαδοχική της ήττα σε επίπεδο Premier League, πράγμα που είχε να της συμβεί από το 2004.

Πώς όμως φτάσαμε στο 4-2; Πρώτη απείλησε και πάλι η Λίβερπουλ, στο 47’ με τον Σαλάχ, αλλά τρία λεπτά μετά, ο εξαιρετικός Έλιοτ βρήκε τον Χάκπο και ο Ολλανδός σκόραρε με το κεφάλι, με χαρακτηριστική ευκολία.

Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ήρθε και το 4-0 από τον Έλιοτ, στο πιο εντυπωσιακό τέρμα του παιχνιδιού.

Και εκεί, η Λίβερπουλ είχε χαλαρώσει υπερβολικά πολύ, η Τότεναμ βρήκε δύο γκολ σε πέντε λεπτά και έκανε το 4-2, μέχρι και το 77ο λεπτό! Πρώτα, σκόραρε για το 4-1 ο Ριτσάρλισον και εν συνεχεία, ο Βραζιλιάνος κατέγραψε ασίστ.

Βρήκε τον Σον μέσα στην περιοχή και ο Νοτιοκορεάτης μείωσε εκ νέου, δίνοντας κάποιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, στα τελευταία λεπτά. Άνοιξε τρομερά το ματς, είχε φάση ο Ριτσάρλισον, είχαν ανεπανάληπτες στιγμές ο Άρνολντ και ο Σαλάχ, αλλά το 4-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους!

Δημήτρης Μανάκος