Το βίντεο μίας «κατηγορίας»: Το ποδόσφαιρο είναι η… Μπέρμιγχαμ, ο κόσμος της και το Πλίμουθ – Χαλ! (vid)

Τι μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο… Μοναδική εναλλαγή συναισθημάτων, ακραίες εικόνες, πανηγυρισμούς, δάκρυα, χαρά, λύπη. Και όλα αυτά μαζί. Αυτό ακριβώς βίωσαν οι φίλοι της Μπέρμιγχαμ στη συνάντηση με τη Νόριτς, την στιγμή που νόμιζαν πως η Χαλ σκόραρε κόντρα στην Πλίμουθ και η ομάδα τους παρέμενε στην Championship…



Το βίντεο μίας «κατηγορίας»: Το ποδόσφαιρο είναι η… Μπέρμιγχαμ, ο κόσμος της και το Πλίμουθ – Χαλ! (vid)

Γνωρίζαμε πριν καν ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική της Championship, πόσο ενδιαφέρουσα θα μπορούσε να αποδειχθεί, από την στιγμή που υπήρχαν τόσα πολλά ανοιχτά «μέτωπα».

Έχουμε πλέον απαντήσεις σε όλα, με τον υποβιβασμό να αποτελεί και το κομμάτι που μας «χάρισε» τις πιο πολλές συγκινήσεις. Ήταν σίγουρο πως θα παίζουν στη League One τη νέα σεζόν η Χάντερσφιλντ και η Ρόδεραμ, συνέβη το ίδιο και με την Μπέρμιγχαμ, η οποία υποβιβάστηκε με τρίποντο.

Κέρδισε τη Νόριτς με 1-0, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να παρέμενε στην κατηγορία, ήταν να μην επικρατήσουν είτε η Πλίμουθ, είτε η Μπλάκμπερν, είτε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ώστε να έρθει σε ισοβαθμία με κάποια εξ’ αυτών. Και πολύ δε περισσότερο με την Πλίμουθ, η οποία αντιμετώπιζε τη Χαλ, που αν επικρατούσε, σε συνδυασμό με την ήττα της Νόριτς, θα έπαιρνε τη θέση της στην πρώτη εξάδα.

Τι συνέβη όμως; Με το σκορ στο 1-0 για την Μπέρμιγχαμ, ο κόσμος της παρακολουθούσε την εξέλιξη του Πλίμουθ – Χαλ στο Flashscore. Και είδαν τη φράση «μεγάλη ευκαιρία», με συνέπεια να ξεκινήσουν να πανηγυρίζουν την ισοφάριση της φιλοξενούμενης. Ο χρόνος όμως περνούσε και το 1-0 παρέμενε. Και μόλις συνειδητοποίησαν, πως και στις δύο συναντήσεις, το σκορ ήταν ίδιο, σαφώς και… απογοητεύτηκαν. Τρομερές στιγμές…

Δημήτρης Μανάκος