Αν η Άρσεναλ δεν πάρει αυτό το πρωτάθλημα, ο Έμερι θα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο...

Την «πλήγωσε» δις στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι εκείνος που κατάφερε να την υποχρεώσει στη μοναδικη, μέχρι στιγμής, ήττα της στο πρωτάθλημα μέσα στο 2024. Η Άρσεναλ για ένα «στραβοπάτημα» στο τρέχον έτος, όσο κι αν παλεύει για τον τίτλο, ίσως αναγκαστεί να δει τη Σίτι να την προσπερνά. Και ο Ουνάι Έμερι θα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό...  



Αν η Άρσεναλ δεν πάρει αυτό το πρωτάθλημα, ο Έμερι θα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο...

Οι «κανονιέρηδες» επιδεικνύουν μέταλλο και χαρακτήρα, δηλαδή στοιχεία που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να οδηγήσουν μια ομάδα στην πηγή με το γάργαρο νερό και να τη στέψουν Πρωταθλήτρια. Όχι, όμως, όταν παραμονεύει αυτή η Μάντσεστερ Σίτι με αυτό τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Και δεν είναι μονάχα αυτό, αλλά και ένας... πρώην που απέδειξε για πόσα είναι ικανός, οδηγώντας την Άστον Βίλα στην 4άδα και προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις του να την κρατήσει εκεί.

Ο Ουνάι Έμερι είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κάνει το νταμπλ νικών απέναντι στον Μικέλ Αρτέτα στο φετινό πρωτάθλημα! Τρομερο! Από κανέναν άλλον αντίπαλό του δεν έχει ηττηθεί σε δυο ματς ο Ισπανός κόουτς των «κανονιέρηδων».

Ο Mr.Good Ebenin', έχει το 1-0 της Βίλα επί της Άρσεναλ στις 9 του περασμένου Δεκέμβρη και έκανε τεράστια ζημιά στην προσπάθεια των «κανονιέρηδων» για τον τίτλο, με 2-0 στην πρωτεύουσα στις 14/04.

Αυτή είναι και η μοναδική ήττα των Λονδρέζων στο πρωτάθλημα μέσα στο 2024, αφού σε 14 ματς, η αρμάδα του Αρτέτα μετρά 12 νίκες, 1 ισοπαλία όπου κράτησε τη Σίτι στο «μηδέν» έχει 10 clean sheets και τα γκολ είναι στο εκπληκτικό 51-8! Μόλις 8 γκολ έχει δεχθεί η πρωτοπόρος του τελευταίους πέντε μήνες. Και είναι τρομερό το ότι η υπόθεση τίτλος δεν περνά απ' τα χέρια της, αν η Σίτι πάρει όλα τα δικά της παιχνίδια...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης