Στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άστον Βίλα με 4-2, μέσα στην Αγγλία! (vids)

Φοβερός, τρομακτικός, ανεπανάληπτος Ολυμπιακός έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο μέσα στην Αγγλία και «υπέταξε» την Άστον Βίλα στην έδρα της. Ο «killer» Ελ Κααμπί χτύπησε τρεις φορές και έστειλε μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους «ερυθρολεύκους» να κάνουν κάτι που δεν θα λησμονήσει ποτέ ουδείς στην Ελλάδα!



Στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άστον Βίλα με 4-2, μέσα στην Αγγλία! (vids)

Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες ευρωπαϊκές βραδιές. Ο Ολυμπιακός στο ματς της... ζωής του μπήκε στο Βίλα Παρκ και με μία «μαγική» εμφάνιση τρέλανε ολόκληρη την Ευρώπη. Το φαβορί του θεσμού, Άστον Βίλα, δεν κατάφερε να σταματήσει την «ερυθρόλευκη» καταιγίδα και έμεινε με το στόμα... ανοιχτό (02/05, 2-4.Ο πρώτος ημιτελικός του Europa Conference League βάφτηκε κατακόκκινος και πλέον οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τους «ερυθρόλευκους» με τον Ποντένσε να βγάζει μία υπέροχη σέντρα στον Ιμπόρα και με κεφαλιά ο Ισπανός ανάγκασε τον Όλσεν σε μία δύσκολη επέμβαση, μόλις στο 2ο λεπτό. Ο επόπτης όμως υπέδειξε τον ως οφσάιντ, αν και στο ριπλέι φάνηκε πως ήταν καλυμμένος. Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 6ο λεπτό, με τον Ρότζερες να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του και τον Τζολάκη να αντιδρά υποδειγματικά, διώχνωντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός «πάγωσε» το Βίλα Παρκ με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κάθετη του Τσικίνιο και απέναντι στον Όλσεν να «εκτελεί» υποδειγματικά για το 1-0 στο 17ο λεπτό. Στην αρχή η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με παρέμβαση του VAR, οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα.

 

 

Απίθανη μπαλιά του Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί πήρε την μπάλα μπροστά με το κεφάλι και νίκησε τον Όλσεν, στο 29ο λεπτό. Συγκλονιστική εμφάνιση στον ημιτελικό, προβάδισμα δύο τερμάτων για τους «ερυθρόλευκου» στη συμπλήρωση μισής ώρας και τρελαίνουν ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει και στο 39ο λεπτό ο Φορτούνης επιχείρησε ένα «κεραυνό» από απόσταση, με την μπάλα όμως να περνάει λίο πάνω από την αντίπαλη εστία.

 

Ο Ντιαμπί με μία υπέροχη κάθετη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον αρχισκόρερ της Βίλα και ο Γουότκινς δεν σπατάλησε την ευκαιρία αυτή. Με ένα υπέροχο τελείωμα, ο Γουότκινς έστειλε την μπάλα στην εστία του Τζολάκη, μειώνοντας σε 2-1.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Άστον Βίλα βρήκε γκολ ισοφάρισης. Ο Ντιαμπί στο 52ο λεπτό, μπήκε μέσα στην περιοχή και από δύσκολη γωνία κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη για το 2-2.

 

 

Ο Ολυμπιακός όμως δεν... πάγωσε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Στο 56' κέρδισε πέναλτι, χάρη στο χέρι του Έσε και ο Ελ Κααμπί από τα 11 βήματα έκανε το 3-2, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

 

 

Φοβερός Τζολάκης, στο 62ο λεπτό έφυγε από την περιοχή του και έκοψε τον Γουότκινς, ο οποίος έβγαινε ολομόναχος απέναντι στην «ερυθρόλευκη» εστία.

Τρομερά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Ο Έσε σούταρε από μακριά στο 67' και μετά από μία κόντρα η μπάλα κατέληξε για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Όλσεν για το 4-2.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, από την στιγμή που ο Λουίζ έχασε πέναλτι στο 84', με τον Ολυμπιακό να σημειώνει μία «ιστορική» νίκη, η οποία μοιάζει δεδομένο πως δεν θα λησμονηθεί ποτέ!