Αυτά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που «πόνταρε» ο Τονάλι: Πόσο έπαιξε, αν σκόραρε και τι έκανε η Νιούκαστλ;

Τέσσερα παιχνίδια, «πονταρίσματα» που δεν θυμάται, όλα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο, με κοινό χαρακτηριστικό τους να κερδίσει η Νιούκαστλ. Ο Σάντρο Τονάλι μίλησε ανοιχτά για το στοίχημα και όσα… πρόλαβε να παίξει στην Premier League!



Αυτά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που «πόνταρε» ο Τονάλι: Πόσο έπαιξε, αν σκόραρε και τι έκανε η Νιούκαστλ;

Η αλήθεια είναι πως τα νέα που προέκυψαν για τον Σάντρο Τονάλι είναι θετικά. Διότι μετά τους 10 μήνες αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Νιούκαστλ, που του είχε επιβάλλει η FA, η «ιστορία» μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Η FA του επέβαλλε αισίως δίμηνο αποκλεισμό με αναστολή, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν «ποντάρει» ξανά, τότε θα αγωνιστεί κανονικά από τις αρχές της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με τις «καρακάξες».

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, πως μάθαμε ποια ήταν τα παιχνίδια, στα οποία υπέπεσε στον εν λόγω στοιχηματισμό. Είναι τέσσερα, το ένα τίθεται υπό αμφισβήτηση και το ποσό που κατέθετε σε κάθε ένα από αυτά, δεν έγινε γνωστό, διότι δεν θυμόταν τα «πονταρίσματά» του.

Η πρώτη περίπτωση λοιπόν είναι αυτή που δεν έχει διευκρινιστεί, με τον Ιταλό να έχει παίξει είτε τη νίκη της ομάδας του επί της Μπράιτον στο «Άμεξ», τον Σεπτέμβριο, είτε επί της Μπέρνλι, τον ίδιο μήνα. Στην πρώτη περίπτωση, η Νιούκαστλ έχασε με 3-1, ενώ στην δεύτερη, επικράτησε με 2-0. Σε αμφότερα ματς, ο Τονάλι αγωνίστηκε κανονικά.

Επόμενο παιχνίδι ήταν ο «άσος» της Νιούκαστλ επί της Μπρέντφορντ, ξανά τον Σεπτέμβριο. Επετεύχθη ο στόχος, επικράτησαν οι «καρακάξες» με 1-0.

Τρίτο ματς ήταν το «διπλό» της ομάδας του επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», στην 2η αγωνιστική της Premier League. Εκεί, ο Τονάλι αγωνίστηκε 67 λεπτά, αλλά η Νιούκαστλ έχασε δύσκολα με 1-0.

Τελευταίο «ποντάρισμα» ήταν αυτό απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο «Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου». Το μοναδικό παιχνίδι από όσα είχε επιλέξει να «τζογάρει» και δεν πήρε καν χρόνο συμμετοχής. Ολοκληρώθηκε στο 2-2, ο Ιταλός έχασε εκ νέου τα χρήματά του.

Συνολικά λοιπόν, ο Σάντρο Τονάλι στοιχημάτισε σε τέσσερις αναμετρήσεις και στην καλύτερη των περιπτώσεων κέρδισε στο 50% αυτών. Αγωνίστηκε σε τρεις εξ’ αυτών και δεν σκόραρε σε καμία!

Δημήτρης Μανάκος