Η σημαδιακή 2α Μαΐου: Πάλι Τσέλσι – Τότεναμ, όπως τότε με τη Λέστερ στη «μάχη του Μπριτζ» (vid)

Έχει μείνει στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ ως ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδια της Λίγκας. Το «ξύλο» που έπεσε είναι πραγματικά αξέχαστο. Οι κόντρες παικτών, τα σκληρά φάουλ, οι εντάσεις, τα μαρκαρίσματα που ένας Θεός ξέρει πώς δεν πήραν κόκκινη. Και 8 χρόνια αργότερα, ξανά 2α Μαΐου. Οι Τσέλσι και Τότεναμ θα θυμηθούν απόψε ό,τι συνέβη τη μέρα που πέρα από τη μεταξύ τους «μάχη», ο πλανήτης είδε τη Λέστερ να στέφεται Πρωταθλήτρια Αγγλίας.  



Η σημαδιακή 2α Μαΐου: Πάλι Τσέλσι – Τότεναμ, όπως τότε με τη Λέστερ στη «μάχη του Μπριτζ» (vid)

2α Μαΐου 2016 – 2α Μαΐου 2024.

Και τότε κρίσιμο Τσέλσι – Τότεναμ και τώρα κρίσιμο παιχνίδι με τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας.

Τότε, η Λέστερ είδε από την τηλεόραση το ματς που την έστεψε Πρωταθλήτρια Αγγλίας κόντρα στους πάντες και τα πάντα. Και φέτος, η ομάδα του Μαρέσκα είδε ξανά άλλους να... δουλεύουν για εκείνη ώστε να εξασφαλίσει την άμεση επιστροφή στην Πρέμιερ.

Στο θέμα μας, όμως. Τη 2η μέρα του Μαΐου του 2016, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η μαγική Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποτσετίνο διεκδικούσε το πρωτάθλημα και έδειχνε και στην έδρα των «μπλε» πως ήταν ικανή για όλα. Προηγήθηκε 2-0, προκάλεσε όμως το πείσμα και τον χαρακτήρα της Τσέλσι που φυσικά ήταν πολύ πιο έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις.

Το σύνολο του Γκους Χίντινκ, τότε, έφτασε στο 2-2 με τα γκολ των Ιβάνοβιτς και Αζάρ, αποτελείωσε τις ελπίδες της Τότεναμ για τον τίτλο και έστεψε τη Λέστερ στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Το ξύλο, όμως, που έχει πέσει σ’ εκείνο το παιχνίδι στο Λονδίνο, είναι ασύγκριτο και αξέχαστο. Γι’ αυτό και το παιχνίδι τιτλοφορήθηκε «battle of the Bridge».

Και αξίζει να δείτε αυτό το βίντεο:

 

 

Κώστας Ζάλιαρης