«Το πρώτο 20άλεπτο να προσέξει ο Ολυμπιακός»: Ναι, αλλά σκοράρει σε αυτό το διάστημα η Άστον Βίλα;

Τα πρώτα λεπτά μιας αναμέτρησης αποδεικνύονται πολλές φορές κρίσιμα, ιδίως, σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο Βίλα Παρκ, ο Ολυμπιακός οφείλει να προσέξει. Η Άστον Βίλα σκοράρει μέσα στο 20άλεπτο και, όποτε το κάνει, το τελικό αποτέλεσμα την ευνοεί.



«Το πρώτο 20άλεπτο να προσέξει ο Ολυμπιακός»: Ναι, αλλά σκοράρει σε αυτό το διάστημα η Άστον Βίλα;

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν ένα ιστορικό ραντεβού το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ (02/05,22:00), στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ταξιδεύει στο Βίλα Παρκ με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού, έτσι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League, ξαναμπήκε στο «κόλπο» του πρωταθλήματος.

Τώρα, θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί απέναντι στην Άστον Βίλα που, από την πλευρά της, στην Premier League βρίσκεται «αγκαλιά» με την τέταρτη θέση.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι διανύει μία εξαιρετική σεζόν, με μεγάλο της… όπλο την έδρα της. Σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 26 ματς στο Βίλα Παρκ με απολογισμό 18 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Ο Ολυμπιακός καλείται να μείνει ψύχραιμος μέσα σε μία έδρα, όπου έχει γίνει το απόλυτο 6/6 σε ευρωπαϊκά ματς, με μόλις τρία γκολ παθητικό.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στα πρώτα λεπτά, καθώς η Βίλα αρέσκεται να βάζει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Τι εννοούμε με αυτό;

Στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια στο Βίλα Παρκ, έχει σημειώσει γκολ στο πρώτο 20άλεπτο σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Με τη Χιμπέρνιαν για τα προκριματικά του Europa Conference League είχε ανοίξει το σκορ στο 11’ για να φτάσει εν τέλει εύκολα στη νίκη με  3-0.

Το έκανε ξανά στην προτελευταία αγωνιστική των ομίλων απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας, μόλις στο 4ο λεπτό με σκόρερ τον Ντιαμπί.

Και πρόσφατα, στο 2-1 επί της Λιλ στα προημιτελικά, ο Γουότκινς την είχε βάλει μπροστά στο 13’.

Μπορεί να είναι μόλις τρία γκολ, αλλά στατιστικά μιλάμε για το 50% των ευρωπαϊκών της παιχνιδιών μπροστά στον κόσμο της.

Αντίστοιχα, στην Premier League, από τα 18 εντός έδρας ματς, σκόραρε στο πρώτο 20άλπετο σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, δηλαδή στο 1/3 των αναμετρήσεών της.

Πρωταγωνιστές οι ΜακΓκιν και Γουότκινς, με τρία και δύο γκολ, αντίστοιχα. Στα πέντε από αυτά τα έξι ματς, έχει πάρει τη νίκη απέναντι σε Έβερτον, Μπράιτον, Λούτον, Άρσεναλ και Νότιγχαμ Φόρεστ. Το άλλο ήρθε… ακούσια από τα πόδια του Κουκουρέγια στην πρόσφατη ισοπαλία με την Τσέλσι (27/04, 2-2).

Όσον αφορά το Κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έχει σημειώσει κάποιο τέρμα.

Επομένως, στο Βίλα Παρκ έχει σκοράρει συνολικά εννέα φορές σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρώτο 20άλεπτο, σε όλες τις διοργανώσεις, και σε κανένα από αυτά δεν ηττήθηκε. Θετικότατο δείγμα για την ομάδα του Έμερι που ξέρει ότι αυτό μπορεί να είναι το «κλειδί» και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Και, αντίστοιχα, από την πλευρά τους οι Πειραιώτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Συνολικά, τα γκολ της Άστον Βίλα στο πρώτο 20άλεπτο των εντός έδρας αναμετρήσεών της:

Premier League

Άστον Βίλα – Έβερτον, 18’ ΜακΓκιν (4-0)

Άστον Βίλα – Μπράιτον, 14’ Γουότκινς (6-1)

Άστον Βίλα – Λούτον, 17’ ΜακΓκιν (3-1)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ, 7’ ΜακΓκιν (1-0)

Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ, 4’ Γουότκινς (4-2)

Άστον Βίλα – Τσέλσι, 4’ Κουκουρέγια αυτογκόλ (2-2)

Europa Conference League

Άστον Βίλα – Χιμπέρνιαν, 11’ Ντουράν (3-0)

Άστον Βίλα – Λέγκια Βαρσοβίας, 4’ Ντιαμπί (2-1)

Άστον Βίλα – Λιλ, 13’ Γουότκνις (2-1)

 

Πηγή: www.bnsports.gr

Άρτεμις Κλεφτάκη