Η Νότιγχαμ θύμισε τη… Ρεάλ Μαδρίτης του 2010 και έκανε κάτι αδιανόητο απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Φοβερό στατιστικό έκανε την εμφάνισή του στη συνάντηση της Νότιχγαμ Φόρεστ με τη Μάντσεστερ Σίτι, την στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης του 2010 μπήκε στη συζήτηση. Και όμως, ο Πεπ Γκουαρδιόλα «έσπασε» την «κατάρα», επικράτησε δις με 2-0 και συνεχίζει να θέλει το απόλυτο για να κατακτήσει την τέταρτη συνεχόμενη Premier League!



Η Νότιγχαμ θύμισε τη… Ρεάλ Μαδρίτης του 2010 και έκανε κάτι αδιανόητο απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Πρόκειται για ένα αδιανόητο στατιστικό. Αλλά είναι πραγματικότητα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος, δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ηττήθηκε τόσο στο «Έτιχαντ», όσο και στο «Σίτι Γκράουντ» με 2-0 και δεν σκόραρε καν απέναντι στους «πολίτες».

Ήταν ανταγωνιστική στην 35η στροφή του πρωταθλήματος, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Κρις Γουντ… έχασε σπουδαίες ευκαιρίες. Αν φτιάχνεις φάσεις απέναντι στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι. Αυτός δεν μετουσίωσε μία εκ των σπουδαίων ευκαιριών που του παρουσιάστηκαν σε γκολ και κάπως έτσι, το 2-0 διαμορφώθηκε από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακότερο της υπόθεσης; Το γεγονός πως η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που συναντά ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην καριέρα του και έχει καταγράψει και εντός και εκτός έδρας, στην ίδια σεζόν, περισσότερες τελικές προσπάθειες από την ίδια την ομάδα του!

Είχε 10 η Νότιγχαμ στο Μάντσεστερ, έναντι επτά της Σίτι, και είχε 14 στο «Σίτι Γκράουντ», με τους «πολίτες» να έχουν ξανά τρεις λιγότερες. Από εκεί και πέρα, η μόνη ομάδα που είχε κάνει κάτι ανάλογο ήταν προ 15 ετών και είναι η Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο λόγος για τη σεζόν 2009-10, με τη «Βασίλισσα» να επικρατεί δις της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Συνεπώς, η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι και η μόνη ομάδα που έχει πράξει κάτι τέτοιο και έχει χάσει και τις δύο φορές από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Δημήτρης Μανάκος