Πάλι με την πλάτη στον τοίχο και πάλι κάπως μεταμόρφωσε την Τσέλσι το «Βίλα Παρκ» (vids)

Με δυο μήνες διαφορά η Τσέλσι επισκέφθηκε ξανά το «Βίλα Παρκ». Και η κατάσταση που επικρατούσε στο κλαμπ ήταν ξανά η ίδια. Στριμωγμένη στα σχοινιά η ομάδα του Ποτσετίνο. Πάλι όμως βρήκε τρόπο ν' αντλήσει έμπνευση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Και μπορεί η άμυνα να συνεχίζει να την πληγώνει, αλλά έδωσε απαντήσεις. Και στόχος είναι αυτές να μην αποδειχθούν ξανά άνευ ουσίας.  



Πάλι με την πλάτη στον τοίχο και πάλι κάπως μεταμόρφωσε την Τσέλσι το «Βίλα Παρκ» (vids)

Οι «μπλε» του Ποτσετίνο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του Σαββάτου στο «Βίλα Παρκ» και με το σκορ στο εις βάρος τους 2-0, έβγαλαν αντίδραση που η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να την περιμένει κάποιος. Έπειτα από τα όσα έχει δει κανείς από την ομάδα του Λονδίνου το τελευταίο διάστημα, μάλλον το πιθανότερο σενάριο και η πιο λογική σκέψη ήταν η άνετη νίκη της Βίλα. Κι όμως!

Οι «χωριάτες» οπισθοχώρησαν, έγιναν παθητικοί, η Τσέλσι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έφτιαξε φάσεις, ισοφάρισε, είχε τον Πάλμερ να χάνει τετ-α-τετ στις καθυστερήσεις και το γκολ του Ντισασί στο 90' + 7' ακυρώθηκε για φάουλ του Μπαντιασίλ πριν το γύρισμα για τον συμπαίκτη του.

 

 

Οι «μπλε» πήγαν στο Μπέρμιγχαμ έπειτα από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 1-0 από τη Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» και μερικές μέρες μετά τη διάλυση από την Άρσεναλ με το τελικό 5-0. Και το κλίμα ήταν βαρύ. Και πάλι κατάφεραν να βρουν ψυχικά αποθέματα και να βάλουν καλά στο μυαλό τους όσα είπε ο Ποτσετίνο περί ανάγκης ν' αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται και την επόμενη σεζόν σε αυτό το κλαμπ και το πρότζεκτ.

 

 

Πριν από δυο μήνες, τον Φεβρουάριο, η Τσέλσι πάλι ήταν γεμάτη πληγές και πάλι πήγε στο «Βίλα Παρκ» για παιχνίδι του FA Cup. Ουδείς περίμενε να δει αυτό που τελικά είδε. Και μάλιστα, μερικές ώρες νωρίτερα είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για το μέλλον του Έντσο Φερνάντες. Τότε, είχαν προηγηθεί ήττες από τις Λίβερπουλ και Γουλβς με 4-1 και 4-2 αντίστοιχα.

Και αυτή από τους «λύκους» είχε «πονέσει» πολύ τους Λονδρέζους που έδειχναν να βρίσκονται στα χαμένα. Και πήγαν στην έδρα της ομάδας του Έμερι και με τους Γκάλαγκερ, Τζάκσον και Έντσο να πετυχαίνουν ωραία τέρματα, η Τσέλσι έφτασε στο 3-1.

Εκείνη η σπουδαία εμφάνιση και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αποδείχθηκαν έκλαμψη τότε. Αυτό είναι ένα μεγάλο τεστ για το σύνολο του Ποτσετίνο μετά την αντίδραση που έβγαλαν το βράδυ του Σαββάτου, που θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο αν είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή...

Κώστας Ζάλιαρης