Η Ντέρμπι επέστρεψε στην Championship, τρομερό φινάλε στη σεζόν της League One! (video)

Σας έλειψε; Η Ντέρμπι επέστρεψε στην Championship, έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της και άφησε την Μπόλτον στην 3η θέση της League One, να παλεύει στα Play Offs. Η Όξφορντ Γιουνάιτεντ νικήτρια στη «μάχη» της εξάδας, η Τσέλτεναμ δεν ολοκλήρωσε τον «άθλο» και υποβιβάστηκε στη League Two, τέσσερα χρόνια μετά!



Η Ντέρμπι επέστρεψε στην Championship, τρομερό φινάλε στη σεζόν της League One! (video)

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν και προφανώς, όλα ήταν ακόμη ανοιχτά. Για την 3η κατηγορία της Αγγλίας μιλάμε άλλωστε, για ένα τόσο απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο.

Ναι, ανέβηκε η Πόρτσμουθ, ποια θα την ακολουθούσε; Η Ντέρμπι ή η Μπόλτον; Παράλληλα, μπήκε στην εξάδα η Πιτέρμπορο, ποιες θα την πλαισίωναν; Η Μπάρνσλεϊ, η Όξφορντ, η Λίνκολν ή η Μπλάκπουλ; Δύο οι διαθέσιμες θέσεις, τέσσερις διεκδικήτριες. Και όσον αφορά τον υποβιβασμό; Ήταν ανταγωνιστικές μέχρι τέλους, αλλά έπεσαν η Καρλάιλ, η Φλίτγουντ και η Πορτ Βέιλ. Εκκρεμούσε μία. Θα ήταν η Τσέλτεναμ, η Μπέρτον ή η Κέιμπριτζ;

Πλέον, έχουμε απαντήσεις σε κάθε λογής ερώτημα, με την σημαντικότερη είδηση της ημέρας να έγκειται στο ότι η Ντέρμπι επέστρεψε στην Championship, έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της.

Ήθελε απλώς έναν βαθμό για να τα καταφέρει, επικράτησε με 2-0 της Καρλάιλ και έφτασε τους 92 βαθμούς! Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο φινάλε, ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο να πανηγυρίσει με το σύνολο του Πολ Γουόρν.

Όσον αφορά την Μπόλτον, μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 απέναντι στην Πιτέρμπορο, αλλά με το που πληροφορήθηκε πως η Ντέρμπι κερδίζει επίσης, «κατέρρευσε». Ισοφαρίστηκε σε 2-2, έμεινε στο 3-3 τερμάτισε 3η, με συνέπεια να πρέπει να ξεχωρίσει στα Play Offs, ώστε να είναι εκείνη που παίρνει την άνοδο.

Από εκεί και πέρα, η Όξφορντ Γιουνάιτεντ είναι η τελευταία ομάδα που μπήκε στην εξάδα, μαζί με την Μπόλτον, την Πιτέρμπορο και την Μπάρνσλεϊ! Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 εκτός έδρας της Έξετερ και ευνοήθηκαν από το αποτέλεσμα της Λίνκολν με την Πόρτσμουθ.

Η Λίνκολν ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της από την πρωτοπόρο και βγήκε 7η, ενώ η Μπλάκπουλ που επίσης είχε τις πιθανότητές της, προηγήθηκε της Ρέντινγκ, αλλά η γηπεδούχος ήταν εκπληκτική. Ανέτρεψε την κατάσταση η ομάδα του Ρούμπεν Σέλες και παρά την ιδιαίτερη σεζόν που βίωσε, τερμάτισε στην 16η θέση με 53 βαθμούς!

Όσον αφορά τις ομάδες που έπεσαν; Γνωρίζαμε τις τρεις, ήρθε και η Τσέλτεναμ να τις πλαισιώσει, σε ένα απόγευμα – δράμα για αυτήν. Ήθελε απλώς καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπέρτον, γνώριζε πως η ανταγωνίστριά της έχανε με 3-0 από τη Φλίτγουντ, θα έπρεπε η ίδια να κερδίσει εκτός έδρας την Στίβενεϊτζ.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, επιτέθηκε μαζικά, αλλά δεν τα κατάφερε. Υποβιβάστηκε λοιπόν στη Λιγκ 2, για πρώτη φορά μετά από μία τετραετία, παρά την επική προσπάθεια που πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Α’ Αγγλίας:

Γουίγκαν – Μπρίστολ Ρόβερς 2-0

Γουίκομ – Τσάρλτον 1-0

Έξετερ – Όξφορντ Γιουνάιτεντ 1-2

Λίνκολν – Πόρτσμουθ 0-2

Μπάρνσλεϊ – Νορθάμπτον 1-1

Ντέρμπι – Καρλάιλ 2-0

Πιτέρμπορο – Μπόλτον 3-3

Πορτ Βέιλ – Κέιμπριτζ 0-0

Ρέντινγκ – Μπλάκπουλ 3-2

Σριούσμπερι – Λέιτον Όριεντ 1-3

Στίβενεϊτζ – Τσέλτεναμ 2-1

Φλίτγουντ – Μπέρτον 3-0

 

Δημήτρης Μανάκος