Αυτή η Λίβερπουλ πετά λευκή πετσέτα...

Με τα λάθη στην άμυνα να μη σταματούν, με την αδυναμία να τελειώσει το παιχνίδι να κοστίζει ακριβά και με τους Σαλάχ και Κλοπ να φτάνουν σε σημείο να καυγαδίσουν, η Λίβερπουλ πλέον φαίνεται πως πετά λευκή πετσέτα για τον τίτλο με το 2-2 κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. 



Αυτή η Λίβερπουλ πετά λευκή πετσέτα...

Ο Κλοπ άφησε στον πάγκο Σαλάχ, Νούνιεζ και Σόμποσλαϊ και η αλήθεια ότι προκλήθηκαν απορίες για τον τρόπο που θα κατάφερνε η Λίβερπουλ να πάρει αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Και παρά την αρχική, καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη διάθεση, οι «κόκκινοι» έδειχναν ότι κάτι τους έλειπε. Κάτι αποφασιστικό. Κάτι που θα έκανε τη Γουέστ Χαμ να μη μπορεί να το σταματήσει. Αυτό δεν βρέθηκε στο πρώτο μέρος. Ίσα – ίσα που τα «σφυριά» ισορρόπησαν την κατάσταση, η δική τους εμφάνιση άρχισε να ζωηρεύει το παιχνίδι και στο φινάλε του πρώτου μέρους όλα πήγαν στραβά για τη Λίβερπουλ.

Ο Ντίας πέτυχε το δοκάρι στο 41ο λεπτό και αμέσως μετά ενισχύθηκε η κάκιστη φετινή επίδοση του κλαμπ του λιμανιού. Για 16η φορά φέτος είδε τον αντίπαλο να πετυχαίνει πρώτος γκολ και για 18η φορά βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ στο πρωτάθλημα. Ο Μπόουεν με έξυπνο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής υποχρέωσε τον Άλισον να διώξει σε κόρνερ και από τη στατική φάση ο Άγγλος με κεφαλιά σκόραρε για 20η φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο για το 1-0 των Λονδρέζων.

Φαίνεται, όμως, πως στ' αποδυτήρια ειπώθηκαν αυτά ακριβώς που απαιτούσε η περίσταση, για τη Λίβερπουλ. Και άπαντες τέθηκαν προ των ευθυνών τους. Και συμφώνησαν να τα δώσουν όλα για να μην εξαλειφθούν τελείως οι ελπίδες για τον τίτλο. Ο Άντι Ρόμπερτσον στο 48ο λεπτό βρέθηκε στην περιοχή κι αφού το έκανε αυτό σκέφτηκε ν' απειλήσει και βρήκε δίχτυα για το 1-1. Και η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Κλοπ στους γηπεδούχους δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις για γκολ, δικαιώθηκαν ξανά στο 65'. Ο Χάκπο βρέθηκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στους Ογκμπόνα, Σούτσεκ και Αρεολά και κατέληξε στα δίχτυα για την ανατροπή και το 2-1. Άλισον και Αρεολά πραγματοποίησαν καίριες επεμβάσεις στη συνέχεια του ματς, με τον Γάλλο να μην επιτρέπει στους «κόκκινους» να τελειώσουν το ματς και τον Βραζιλιάνο ν' απαγορεύει την ισοφάριση. Όμως, δεν θα το κατάφερνε στο 77'. Ο Μικαΐλ Αντόνιο ξέφυγε από την προσοχή του Κουάνσα και βρέθηκε ολομόναχος στην τροχιά της σέντρας του Μπόουεν για το 2-2.

Η απάντηση του Κλοπ ήταν η είσοδος των Σαλάχ και Νούνιες στο 78', με τον Αιγύπτιο να έχει καυγαδίσει με τον Κλοπ βλέποντας το δεύτερο τέρμα των «σφυριών» καθώς περίμενε να περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι! Οι νεοεισελθόντες λίγο έλειψε να συνεργαστούν για να πετύχουν γκολ, το οποίο η άμυνα της Γουέστ Χαμ σταμάτησε την τελευταία στιγμή, ο Έλιοτ στο 89' είχε δοκάρι και το τελικό 2-2 πλέον εκμηδενίζει τις ελπίδες των «κόκκινων» για τον τίτλο. 

Κώστας Ζάλιαρης