Πάλι καλά που η Γιουνάιτεντ έχει τον Μπρούνο (vid)

Ένα ισχυρότατο σοκ απέφυγε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι με την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αν και δυο φορές είδε τις «λεπίδες» να παίρνουν προβάδισμα, η συνεισφορά του Μπρούνο ήταν λυτρωτική με τα δυο του γκολ και τη μία ασίστ, ώστε οι «κόκκινοι διάβολοι» να φτάσουν στην ανατροπή και στο τελικό 4-2. Η Πάλας πήρε σπουδαία νίκη με το 2-0 επί της Νιούκαστλ, αποδεικνύοντας ξανά τη βελτίωσή της.  



Πάλι καλά που η Γιουνάιτεντ έχει τον Μπρούνο (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-2

Το απόλυτο σοκ στο «Ολντ Τράφορντ». Ακόμα κι αν κράτησε ελάχιστα λεπτά, με τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βλέπουν την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει. Και μάλιστα, αυτοί οι πανηγυρισμοί να έχουν προέλθει από μεγάλο λάθος του Αντρέ Ονάνα. Εκρηκτικός συνδυασμός... Οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριαρχούσαν, ο Φόντριγχαμ όσο μπορούσε κρατούσε το μηδέν, ο Κρις Γουάιλντερ ήθελε να βλέπει τους παίκτες του να πιέζουν και να διεκδικούν φάσεις στην επίθεση κι αυτό έγινε στο 34'. Ο Ονάνα έκανε λάθος μεταβίβαση προς αριστερά όντας απρόσεκτος, ο Μπογκλ παρενέβη, έκλεψε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το 1-0. Το θετικό για το σύνολο του Τεν Χακ ήταν η άμεση απάντηση, με τον Γκαρνάτσο στο 42' να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Μαγκουάιρ με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι να γράφει το 1-1.

Και ποιος είπε ότι αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ήταν ικανή να υποστεί κι άλλο σοκ; Και μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους; Ο σύλλογος του Σέφιλντ στο 51ο λεπτό ο Όσμπορν από αριστερά βρήκε τον Μπρέρετον Ντίαζ κι εκείνος νίκησε τον Ονάνα για το 2-1 των «λεπίδων» και τη νέα σιγή στο «Ολντ Τράφορντ»! Και πάλι ο Μαγκουάιρ θα εμφανιζόταν σαν ήρωας, απαντώντας σε... κλήση ανάγκης! Κέρδισε πέναλτι σε χαοτική κατάσταση στα καρέ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Μπρούνο σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 2-2 στο 63ο λεπτό... Ο captain των «κόκκινων διαβόλων» θα πρόσφερε την ανακούφιση και όλους τους βαθμούς με απίθανο αριστερό σουτ από μεγάλη απόσταση για το 3-2 στο 81ο λεπτό! Και για να μη μείνει μονάχα με τα γκολ, «σέρβιρε» για τον Χόιλουντ το πρώτο του τέρμα μετά από 8 παιχνίδια για το τελικό 4-2 της αναμέτρησης στο 85ο λεπτό.

 

 

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 2-0

Η Πάλας των Έζε, Μίτσελ, Αγιού και Ματετά έβαλε δύσκολα στη Νιούκαστλ. Το σύνολο του Γκλάσνερ πλέον παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, επιβάλλεται ανά διαστήματα αποκτώντας μομέντουμ και φτιάχνει ευκαιρίες για γκολ. Οι «καρακάξες» δεν πέρασαν καθόλου εύκολα στο Selhurst Park, αλλά στο καλό μομέντουμ των «αετών», η ομάδα του Χάου κατάφερε να μην παραβιαστεί η εστία της. Μόλις η Νιούκαστλ κατάφερε ν' αποκτήσει έλεγχο, τότε το παιχνίδι άρχισε να γίνεται flat.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Πάλας βρήκε το γκολ που δικαιούταν βάσει της προσπάθειας που είχε κάνει στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ματετά έπαιξε το 1-2 με τον Αγιού και πλάσαρε τον Ντουμπράβκα για το 1-0 στο 55'. Η Νιούκαστλ δεν θα γινόταν να μην ενεργοποιηθεί περισσότερο και να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ανέβασε ρυθμό, πήρε μέτρα, έφτασε στην περιοχή, γκρίνιαξε για ένα πέναλτι στον Λόνγκσταφ, ωστόσο, η Πάλας έφτασε στο 2-0 και πανηγύρισε έντονα τη μεγάλη νίκη. Ο Ματετά ήταν ξανά ο σκόρερ, αφού στο 88' πέρασε την μπάλα κάτω απ' τα πόδια του Ντουπράβκα για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ματς. 

Κώστας Ζάλιαρης