Έχει και πιο κάτω γι' αυτή την Τσέλσι; Η άμυνα είναι πλέον η χειρότερη στα χρονικά...

Θα γινόταν, είτε το βράδυ της Τρίτης, είτε σε κάποια από τις εναπομείνασες αγωνιστικές της φετινής Premier League. Το πρότζεκτ που ο Ποτσετίνο προσπαθεί να συνεχίσει με χίλιες δυσκολίες και βλέπει μπροστά του να υψώνονται μονάχα εμπόδια, παρουσιάζει πλέον και τη χειρότερη άμυνα που έχει εμφανίσει ποτέ η Τσέλσι στα χρονικά του κορυφαίου πρωταθλήματος.



Έχει και πιο κάτω γι' αυτή την Τσέλσι; Η άμυνα είναι πλέον η χειρότερη στα χρονικά...

Πάνε 20 χρόνια από την εποχή που με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου οι «μπλε» στέφονταν πρωταθλητές Αγγλίας με παθητικό μόλις 15 τερμάτων.

Ωστόσο, είναι ακόμα μια ιστορία την οποία αρκείσαι να περιγράφεις ως περιστατικό που συγκαταλέγεται στα… περασμένα μεγαλεία, τα οποία διηγώντας τα, κλαις.

Οι εποχές είναι πολύ διαφορετικές, η Πρέμιερ έχει ανέβει αμέτρητα επίπεδα, ο ανταγωνισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη και γι’ αυτό οι … μεταβατικές περίοδοι δεν ευνοούνται.

Σε μια τέτοια βρίσκεται – γι’ ακόμα μια σεζόν – η Τσέλσι, με τον Ποτσετίνο να μοχθεί πραγματικά να οδηγήσει το «καράβι» σε πιο ήρεμα νερά. Ωστόσο, οι φουρτούνες είναι ατελείωτες.

Μετά και απ’ αυτή που έλαβε χώρα στο «Έμιρεϊτς», το βράδυ της Τρίτης, η Τσέλσι έχει να επιδείξει πλέον τη χειρότερη αμυντική επίδοση σε μια αγωνιστική περίοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Μέχρι πρότινος ήταν τα 55 τέρματα της σεζόν 1994/1995 κι εκείνης του 1996/1997, ωστόσο, με τα πέντε γκολ της Άρσεναλ, ο φετινός απολογισμός έφτασε στα 57! Και αυτό καταγράφεται ως η χειρότερη άμυνα των «μπλε» στην ιστορία της σύγχρονης μορφής της πιο λαμπερής Λίγκας του κόσμου.

Κώστας Ζάλιαρης