Νικήτρια στο ροντέο η Λιντς, δεν έκανε το χατίρι της Λέστερ

Σε απίθανο παιχνίδι στο Riverside, η Λιντς κατάφερε να συνεχίσει να διεκδικεί την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ και επικράτησε 4-3 της Μίντλεσμπρο με ανατροπή. Οφσάιντ υπήρχε στο γκολ του Νιόντο στο φινάλε του πρώτου μέρους, έχουν χαθεί εντελώς οι ελπίδες της «Μπόρο» για τα Playoffs, περίμενε πως και πως ήττα των «παγωνιών» η Λέστερ.  



Νικήτρια στο ροντέο η Λιντς, δεν έκανε το χατίρι της Λέστερ

Η ομάδα του Φάρκε αιφνιδιάστηκε όταν είδε τον Τζόουνς να σκοράρει στο 7ο λεπτό για το 1-0, όμως, η Λιντς είχε έτοιμες δυο απαντήσεις και τις ... έριξε στο τραπέζι σε ένα 4λεπτο.

Αρχικά στο 14' ο Σάμερβιλ με πέναλτι ισοφάρισε και ο Μπάμφορντ με αρκετή δόση τύχης στο 18' έκανε το 2-1 για την ανατροπή των φιλοξενούμενων στο Riverside.

Η Μίντλεσμπρο, παρά το γεγονός πως πλέον δεν έχει να κυνηγήσει κάτι, το πάλεψε, ισοφάρισε ξανά στο 30ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Λαθ, όμως, ο Νιόντο χάρισε νέο προβάδισμα στη Λιντς.

Στο 39' νίκησε τον Ντιένγκ αν και φάνηκε να είναι εκτεθειμένος, ωστόσο, η «Μπόρο» φάνηκε να δέχεται εκεί ψυχολογικό πλήγμα με το χρονικό σημείο στο οποίο βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ.

Και στο 61ο λεπτό ο Σάμερβιλ με μια από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις και σουτ με το δεξί έγραψε το 4-2 για την ασφάλεια και την κατάκτηση όλων των βαθμών. Στο 87ο λεπτό οι γηπεδούχοι «άναψαν» ξανά το ματς με την κεφαλιά του Λαθ για το 4-3, ο Μελιέ κλήθηκε να παρέμβει σε νέες φάσεις που έφτιαξε η Μίντλεσμπρο στο αγχωτικό φινάλε, αλλά η νίκη εξασφαλίστηκε. 

Τα «παγώνια» προσπέρασαν προσωρινά την Ίπσουϊτς στη δεύτερη θέση, ενώ, η Λέστερ «χαλάστηκε» καθώς, αν η Λιντς γνώριζε την ήττα απόψε και οι «αλεπούδες» πάρουν τη νίκη το βράδυ της Τρίτης επί της Σαουθάμπτον, θα εξασφάλιζαν την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης