Κίτρινη και οι δύο, μόνο μία τιμωρία: Γιατί ο Μαρτίνες δεν παίζει με τον Ολυμπιακό και ο Ονάνα… παίζει στον τελικό;

Ίδιο περιστατικό, κίτρινη κάρτα και οι δύο, μόνο ο ένας χάνει παιχνίδι. Γιατί συμβαίνει αυτό με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και τον Ολυμπιακό, και όχι τον Αντρέ Ονάνα και τη Μάντσεστερ Σίτι; Υπάρχει απάντηση, μικρή λεπτομέρεια, αλλά αυτή, στο Κύπελλο Αγγλίας, κάνει τη διαφορά!



Κίτρινη και οι δύο, μόνο μία τιμωρία: Γιατί ο Μαρτίνες δεν παίζει με τον Ολυμπιακό και ο Ονάνα… παίζει στον τελικό;

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο περιστατικό. Το αντιλαμβάνεστε, είναι προφανές. Απλώς, έγκειται σε διαφορετική διοργάνωση. Ας το κρατήσουμε αυτό, διότι διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

Αρχικά, να πούμε πως αναφερόμαστε στην κίτρινη κάρτα που έλαβε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες με αντίπαλο τη Λιλ, στα προημιτελικά του Europa Conference League στη διαδικασία των πέναλτι.

Και εν συνεχεία, στο ακριβώς ίδιο σκηνικό που έλαβε χώρα στο Κύπελλο Αγγλίας, ανάμεσα στην Κόβεντρι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντρέ Ονάνα έβγαινε διαρκώς από την εστία του για να αποσυντονίσει τους παίκτες των τυπικά γηπεδούχων και ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Αμφότεροι οι γκολκίπερ λοιπόν, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δύο κίτρινες. Μία στην κανονική διάρκεια και μία στη διαδικασία των πέναλτι. Η «ποινή» τους όμως, είναι διαφορετική.

Ο Μαρτίνες δεν θα τεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών, με την Άστον Βίλα να τον «καλύπτει» με τον Ρόμπιν Όλσεν. Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέ Ονάνα θα παίξει κανονικά στον τελικό του FA Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ποια η διαφορά τους; Πως στην Αγγλία, σε τέτοιου είδους περίπτωση, η τιμωρία για το επόμενο ακριβώς παιχνίδι του Κυπέλλου, σταματά στην προημιτελική φάση. Στην Ευρώπη φτάνει μέχρι και τα ημιτελικά. Και για τον λόγο αυτόν, ο Μαρτίνες θα λείψει, ενώ ο Αντρέ Ονάνα γνώριζε πως θα παίξει, αν δεν αποβληθεί φυσικά, στον τελικό με τη Σίτι!

Δημήτρης Μανάκος