Ασυγκράτητη με πεντάρα η Πάλας, έβγαλε χαρακτήρα και έκανε ανατροπή η Βίλα

Τρεις μέρες μετά την υπερπροσπάθεια και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, η Γουέστ Χαμ διαλύθηκε από την Κρίσταλ Πάλας! Οι παίκτες του Γκλάσνερ έστελναν ασταμάτητα την μπάλα στα δίχτυα και έφτασαν μέχρι και το 5-2! Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ διατηρήθηκε η σπουδαία και ευρωπαία Άστον Βίλα επικρατώντας της Μπόρνμουθ 3-1 με ανατροπή.  



Ασυγκράτητη με πεντάρα η Πάλας, έβγαλε χαρακτήρα και έκανε ανατροπή η Βίλα

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 5-2

Αυτή η Γουέστ Χαμ που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και που τα έβαλε με τη Λεβερκούζεν, δέχθηκε τέσσερα τέρματα από την Πάλας στα πρώτα 31 λεπτά του ματς! Το Selhurst Park ζούσε ένα μαγικό ημίωρο, ίσως το μοναδικό τόσο καλό τη φετινή σεζόν, βλέποντας τους παίκτες του Γκλάσνερ να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα με ό,τι καλό επιχειρούσαν!

Το... πάρτι των «αετών» ξεκίνησε στο 7ο λεπτό με τον Ολίσε να νικά με κεφαλιά τον Φαμπιάνσκι για το 1-0. Στο 16' ο... parnter in crime του πρώτου σκόρερ, Έζε, με τρομερό ανάποδο ψαλίδι έπειτα από απόκρουση του πορτιέρε της Γουέστ Χαμ σε προσπάθεια του Ματετά έγραψε το 2-0.

Σαν να μην έφτανε το απόλυτο σοκ για τα «σφυριά», ο Έμερσον στο 20΄ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 και στο 31ο λεπτό ήρθε το τέταρτο «χτύπημα» με τον Ματετά ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Ο κόσμος της Πάλας άρχισε την καζούρα προς τον Μόγιες φωνάζοντας πως θ΄ απολυθεί προτού προλάβει να τελειώσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, με τη Γουέστ Χαμ να μειώνει στο 40' με την προβολή του Αντόνιο μετά από κεφαλιά του Σούτσεκ.

Το... βουνό που απλωνόταν μπροστά στους φιλοξενούμενους δύσκολα θα μπορούσε ν' αναρριχηθεί έπειτα και από την κόπωση των απανωτών ματς με τη Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ. Και οι «αετοί» συνέχισαν τα δικά τους φτάνοντας και σε πέμπτο τέρμα, με τον Ματετά στο 64ο λεπτό να έχει χώρο και χρόνο για να κάνει το τελείωμα όπως το ήθελε και να σκοράρει για το 5-1. Κανέναν δεν ενόχλησε το αυτογκόλ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις, για το 5-2 των φιλοξενούμενων, αν και το λάθος είναι όλο του Ντιν Χέντερσον με την μπάλα να τον προσπερνά στο γύρισμα που του έγινε και να πηγαίνει στο βάθος της εστίας του. 

Άστον Βίλα – Μπόρνμουθ 3-1

Η Μπόρνμουθ έβαλε δύσκολα στην Άστον Βίλα. Προσπάθησε να της κλέψει όλη τη χαρά για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League μετά την επιτυχία εις βάρος της Λιλ. Ο Ντόμινικ Σολάνκε με το 20ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έβαλε μπροστά το σύνολο του Ιραόλα από την άσπρη βούλα, όμως, οι «χωριάτες» τελικά φέτος... έχουν πάρει πολύ θάρρος.

Στο πιο ιδανικό σημείο, τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η κίνηση του Ρότζερς κεντρικά κι ένα πολύ δυνατό σουτ έγραψε το 1-1 για τη Βίλα ώστε στο δεύτερο μέρος να υπάρχει άλλη ψυχολογία κι όλα να ξεκινήσουν απ' την αρχή.

Κάπως έτσι έγινε, με την ομάδα του Έμερι να βγάζει αντίδραση, να φτάνει στην ανατροπή με τον Ντιαμπί στο 57' έπειτα από «σερβίρισμα» του Γουότκινς, με τον τελευταίο στο 78' απλά να δίνει... στο πιάτο και το γκολ του Μπέιλι για το 3-1 και την ασφάλεια νίκης για το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ.

Κώστας Ζάλιαρης