Η Μπέρνλι θρηνεί για τον σπουδαιότερο θρύλο της: Πέθανε ο Λέιτον Τζέιμς

Ήταν ο κορυφαίος που φόρεσε και τίμησε τη φανέλα της Μπέρνλι στα χρονικά του συλλόγου. Ο Λέιτον Τζέιμς, σε ηλικία 71 ετών, «έφυγε» από τη ζωή. Επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους εξτρέμ που έβγαλε ποτέ το βρετανικό ποδόσφαιρο.  



Η Μπέρνλι θρηνεί για τον σπουδαιότερο θρύλο της: Πέθανε ο Λέιτον Τζέιμς

Έπαιξε 399 παιχνίδια ως μέλος της Μπέρνλι. Φόρεσε για 54 παιχνίδια τη φανέλα με το εθνόσημο της Ουαλίας. Θα μνημονεύεται για το γκολ κόντρα στους Άγγλους το 1977 στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και για την καθοδήγηση των «δράκων» στην κορυφή του προκριματικού ομίλου πριν την πορεία μέχρι τα προημιτελικά στο Euro 1976.

Η παρουσία του στις πτέρυγες και η ικανότητά του και με τα δυο πόδια, τον κατέστησαν έναν εκ των κορυφαίων Βρετανών wingers. Οι «clarets» τον θεωρούν ως τον κορυφαίο παίκτη που βρέθηκε ποτέ στις τάξεις τους.

Ο Λέιτον Τζέιμς θήτευσε επίσης στις Σουόνσι και Νιούπορτ Κάουντι, μετρώντας περισσότερα από 600 παιχνίδια στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Με τους «κύκνους» είχε βρει δίχτυα σε ματς κόντρα στην Πρέστον και είχε ανεβάσει την ομάδα του για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 1981. Εν συνεχεία, τη διατήρησε στην κορυφή μέχρι και τον Φλεβάρη του 1982, στη χρονιά που η Σουόνσι τερμάτισε στην 6η θέση...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης