Άγχος, πίεση και η Άρσεναλ... επέστρεψε: Οι «κανονιέρηδες» ξανά στην κορυφή της Premier League! (vids)

Πειστική, κυνική, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και με μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει στις νίκες, με συνέπεια να αγχωθεί. Η Άρσεναλ έκανε ό,τι χρειαζόταν στο «Μολινό», επικράτησε με 2-0 της Γουλβς και βρίσκεται ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έστω και με ματς περισσότερο. Εκπληκτικό γκολ έβαλε ο Τροσάρ, έκτη σερί νίκη των «κανονιέρηδων» επί των «λύκων», ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης!



Άγχος, πίεση και η Άρσεναλ... επέστρεψε: Οι «κανονιέρηδες» ξανά στην κορυφή της Premier League! (vids)

Χρειαζόταν πάρα πολύ τη νίκη στο «Μολινό» η Άρσεναλ. Τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Προερχόταν από δύο σερί ήττες, είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, είχε υποχωρήσει από την κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Η «ζημιά» που της έκανε η Άστον Βίλα ήταν μεγάλη και πλέον, η επικράτηση απέναντι στη Γουλβς φάνταζε… μονόδρομος. Συναντούσε μία ομάδα με πολλές απουσίες, την στιγμή που οι «κανονιέρηδες» ήταν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν ανώτερη της Γουλβς και δικαίως επικράτησε με 2-0, για να ανέβει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με ματς περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 20ο λεπτό με ένα σουτ του Ντέκλαν Ράις, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σάκα δεν σούταρε και ο Τροσάρ δεν πρόλαβε το γύρισμα του Άγγλου, στην εξέλιξη της φάσης.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο απρόβλεπτη είναι όμως η Premier League και λίγο έλειψε οι «λύκοι» στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, να ανοίξουν το σκορ. Το σουτ του Γκόμες πάντως, που έκλεψε εύκολα από τον Κίβιορ, πήγαινε μέσα, αλλά ο Ράγια έβαλε τα χέρια του και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Σώθηκε σε εκείνο το χρονικό σημείο η Άρσεναλ και αφού συμπλήρωσε περισσότερα από 200 αγωνιστικά λεπτά δίχως γκολ, ανταμείφθηκε για την επιμονή της. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έφτιαξε το γκολ των «κανονιέρηδων», έδωσε στον Τροσάρ και αυτός με απίθανα φάλτσα έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας, για να κάνει το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ορμώμενοι οι Λονδρέζοι από τον τρόπο που ολοκλήρωσαν το ημίχρονο, μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να τελειώσουν κάθε συζήτηση. Κυριάρχησαν δίχως να έχουν την σπουδαία στιγμή, αγχώθηκαν στο φινάλε, αλλά απείλησαν τέσσερις φορές στις καθυστερήσεις. Διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο 95' με τον Έντεγκααρντ, κράτησαν ξανά το... μηδέν και με το τελικό 2-0 είναι ξανά πρώτοι!

Δημήτρης Μανάκος